Συνελήφθη πρώην Υπουργός της κυβέρνησης Ράμα

Με απόφαση του Πρωτοδικείου κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος συνελήφθη ο πρώην υπουργός Υγείας, Ilir Beqaj.
Το μέτρο ασφαλείας κατά του Beqaj λήφθηκε μετά από αίτημα του SPAK, στο πλαίσιο των ερευνών για καταχρήσεις κονδυλίων της ΕΕ κατά την περίοδο που ο Beqaj κατείχε τη θέση του διευθυντή της SASPAC.

Ο Beqaj ήταν βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος για πολλά νομοθετικά σώματα και ήταν υπουργός Υγείας από το 2013 έως το 2017.
Το 2021 διορίστηκε επικεφαλής της SASPAC από τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, παρόλο που διερευνούνταν για συμβάσεις παραχώρησης στον τομέα της υγείας.

Αφού ο πρώην υπουργός Υγείας διορίστηκε επικεφαλής του Οργανισμού που παρακολουθεί τη βοήθεια εκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εισαγγελείς υποψιάζονται ότι αυτός και οι υφισταμένοι του δημιούργησαν ένα σχέδιο διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος με εικονικά τιμολόγια.
Στο πλαίσιο της έρευνας, το Εθνικό Γραφείο Ερευνών, BKH, πραγματοποίησε στις 27 Δεκεμβρίου μια σειρά επιδρομών σε σπίτια, επιχειρήσεις, οχήματα, καθώς και προσωπικές έρευνες για οκτώ υπόπτους, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Ilir Beqaj και ο οδηγός του, Arben Dani.

Εκτός από την έρευνα για κατάχρηση κεφαλαίων SASPAC, ο Ilir Beqaj κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας για τη σύμβαση παραχώρησης χειρουργικών εργαλείων.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια