Αφερεγγυότητα του κ. Μητσοτάκη- Έδωσε το πράσινο φως για έναρξη διαπραγματεύσεων Αλβανίας-ΕΕ

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
Αφερεγγυότητα του κ. Μητσοτάκη- Έδωσε το πράσινο φως για έναρξη διαπραγματεύσεων Αλβανίας-ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπατά τον ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είναι αφερέγγυος. Την 25η Σεπτεμβρίου 2024, η Αλβανία έλαβε πρόσκληση από την ΕΕ για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων παρά τις αντίθετες δημόσιες διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα συνηγορήσει.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε το 2023 ότι «Η ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη ως Δημάρχου Χειμάρρας είναι αναγκαία προϋπόθεση ώστε η Ελλάδα να κάνει το επόμενο βήμα και να συμφωνήσει στην εκκίνηση της διαδικασίας διαπραγματεύσεων ΕΕ-Αλβανίας».

Η ορκωμοσία δεν έγινε ποτέ και η Αθήνα σχεδίασε την «απόδραση Μπελέρη στις Βρυξέλλες» ως ευρωβουλευτή, ώστε να πάψει να ενοχλεί η παρουσία του τον Έντι Ράμα διεκδικώντας τη Δημαρχία. Τι άλλαξε τώρα και η Αθήνα έμεινε βουβή; Κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν υπάρχει.

Χαρακτηριστικά, τον Δήμο Χειμάρρας τον διοικούσε η παράταξη που έχασε τις εκλογές επί 15 μήνες (Μάιος 2023 – Αύγουστος 2024) και ταυτόχρονα η απογραφή του 2023 ήταν διαβλητή και αποσκοπούσε ξεκάθαρα στην υποβάθμιση της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα και επισημάνθηκαν στην ΕΕ με δύο ερωτήσεις προς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κατέθεσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2024 ο ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ Νικόλαος Αναδιώτης.

Η θεμελιώδης περιφρόνηση της Δημοκρατίας είναι πρωτοφανές και εξωφρενικό γεγονός για την Ευρώπη και δεν συνάδει με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η ΝΙΚΗ δηλώνει με στεντόρεια φωνή ότι αντιτίθεται στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας στην ΕΕ, όσο αυτή διοικείται με αυταρχισμό

Σχόλια