Συνελήφθη βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Ένα άλλο μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατέληξε πίσω από τα κάγκελα.
Χειροπέδες έβαλαν πριν από λίγη ώρα στον πρώην βουλευτή Jurgis Çyrbja, ο οποίος είχε οδηγηθεί νωρίτερα ως κατηγορούμενος από τον ΣΠΑΚ.
Κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και μόλις κοινοποιήθηκαν οι κατηγορίες παραιτήθηκε από βουλευτής. Όμως αυτό το Σαββατοκύριακο ο ΣΠΑΚ ζήτησε μέτρα ασφαλείας εναντίον του και το δικαστήριο ενέκρινε την φυλάκισή του.

Η αστυνομία συνέλαβε την πρώην βουλευτή στο Δυρράχιο, ενώ ο Çyrbja ταξίδευε με αυτοκίνητο με τον οδηγό του. Μαζί με αυτόν έχουν συλληφθεί στο Δυρράχιο κι άλλα άτομα.
Ο Çyrbja συνελήφθη για δεσμούς του με εγκληματικές ομάδες και σε βάρος του έυπάρχουν 3 κατηγορίες.

Νωρίτερα, ο Çyrbja είχε κατηγορηθεί από τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Έντι Παλόκα ότι, την περίοδο που ήταν διευθυντής του Κτηματολογίου στο Δυρράχιο, έκανε κατάχρηση καθήκοντος. Σύμφωνα με την καταγγελία Παλόκα, ο σοσιαλιστής βουλευτής υπέγραψε δύο βεβαιώσεις για το ίδιο ακίνητο μέσα στην ίδια μέρα, αλλά σε δύο διαφορετικά ονόματα, διαπιστώνοντας «επικάλυψη ιδιοκτησίας».
Ομοίως, ο Παλόκα ισχυρίστηκε ότι τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας του 2021, ο Çyrbja μοίραζε πιστοποιητικά και νομιμοποιήσεις στο Κτηματολόγιο του Δυρραχίου, σαν να ήταν ακόμα διευθυντής του Κτηματολογίου. Όμως ο ΣΠΑΚ έχει εμβαθύνει τις έρευνες και έχει διαπιστώσει άλλες παραβάσεις.

Ο Çyrbja ολοκλήρωνε τη δεύτερη θητεία του ως βουλευτής. Εξελέγη για πρώτη φορά το 2017. Το 2021 ήταν ο τρίτος με τις περισσότερες ψήφους στην περιφέρεια του Δυρραχίου με  6583 ψήφους.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια