Προσχώρησε και επίσημα στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης το PDIU. Στην ίδια συμμαχία Ντούλες και Ιντρίζι


Το  PDIU προσχώρησε και επίσημα στον συνασπισμό της αντιπολίτευση μετά και την συμφωνία που υπέγραψε σήμερα ο επικεφαλής του, Σπετίμ Ιντρίζι,  με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα.

Σε κοινές τους δηλώσεις μπροστά από τις κάμερες, ο πρόεδρος του PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι είπε πως προτεραιότητα για το κόμμα του είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος των Τσάμηδων με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και πως στις συνομιλίες με τον Μπάσα τόνισε την ανάγκη να δεσμευτούν ούτως ώστε να δοθεί λύση στο θέμα της γενοκτονίας των Τσάμηδων, καθώς και στις ιδιοκτησίες των Αλβανών της Τσαμουρίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, αφού καλωσόρισε το PDIU στην ενωμένη αντιπολίτευση, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μετώπου με σκοπό την καθαίρεση της εγκληματικής κυβέρνησης Ράμα. Τέλος συμπλήρωσε πως το ΔΚ παραμένει δεσμευμένο απέναντι στους Αλβανούς της Τσαμουρίας όσον αφορά το κομμάτι της ελεύθερης κυκλοφορίας τους, καθώς και των εγγυήσεων στις ιδιοκτησίες τους.

Η συμφωνία που υπέγραψαν Μπάσα και Ιντρίζι βασίζεται σε 6 σημεία. Στο 4ο σημείο της γραπτής συμφωνίας ΔΚ και PDIU δεσμεύονται να επιλύσουν το ζήτημα των Αλβανών της Τσαμουριάς  σε όλες τις διαστάσεις του.

Να θυμίσουμε πως μετά την συνάντηση της Παρασκευής, μεταξύ Ντούλε και Μπάσα, ο πρώτος δήλωσε στις κάμερες πως το ΚΕΑΔ παραμένει στην συμμαχία με το Δημοκρατικό Κόμμα, παρά την προσχώρηση σε αυτήν του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων (PDIU).

Για το ζήτημα ρωτήθηκε και ο πρόεδρος του ΔΚ σήμερα, για το εάν υπάρχει πρόβλημα στην συνύπαρξη μεταξύ ΚΕΑΔ και PDIU στην ίδια συμμαχία και δήλωσε πως η  συνεργασία με το PDIU δεν στρέφεται κατά των συμφερόντων της Ελληνικής Μειονότητας και πως είναι μια θέση την οποία έχει μοιραστεί με το ΚΕΑΔ.

Apenadi.Blogspot.com

Σχόλια