Νέος Αλβανός πρόξενος στα Γιάννενα.


Διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο ότι πριν από ολίγες ημέρες ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Νέος Αλβανός Πρόξενος στα Γιάννενα. 

Ο προηγούμενος Γιάννης έδωσε παραίτηση και ήρθε στη θέση αυτή ένας άλλος Γιάννης, όμως διπλός αυτή τη φορά, δηλαδή δυο φορές Γιάννης, ο Γιάννης Γιάννης. Η διαφορά όμως είναι τεράστια, άκρος αντίθετη, διότι τον πρώτο τον διόρισε το Δημοκρατικό Κόμμα με το Μπερίσια, ενώ τον δεύτερο το Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Ράμα. 

Κοινό τεράστιας σημασίας Καλό για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα είναι η μέγιστη βαθμίδα εκτίμησης από την Αλβανική Πολιτική Ηγεσία ως προς τα Δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που διαπρέπουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας η οποία εκτιμάται από κάποιον θείο στην κορόνα. 

Περισσότερη σημασία έχει ο δεύτερος διορισμός που έγινε με επιλογή και θέληση του θείου του δικού μας, υπηρέτης πολλών αφεντικών, αρχίζοντας με τον Νάνο, Μπερίσια, Ράμα και άλλους πιο μικρούς σε μέγεθος. Θα πει κανείς, αν υπάρχουν κριτήρια για υποψηφιότητες σε τέτοιου είδους θέσεις από άποψη ειδικών γνώσεων, καθώς επίσης και αν κερδίζει κάτι το σύνολο της Ε.Ε.Μ. –τας, που ζητάει, στοχεύει, αγωνίζεται και περιμένει; Η απάντηση είναι γνωστή από όλους. ΟΧΙ, στο ύψος του γνωστού ‘’όχι’’.

Πάντως, να μη πολυλογώ, θα έδινα μια ευχή στο φίλο μου το Γιάννη, να εργαστεί με υγεία, χαρά και πείσμα που τον χαρακτηρίζει, έτσι ώστε να βοηθήσει τους αλβανούς που εργάζονται και ζουν στην προξενική αυτή περιοχή, διότι έχουν πολλαπλά προβλήματα, με τις δουλειές τους, τα νόμιμα χαρτιά, την εκπαίδευση των παιδιών τους και στη μητρική τους γλώσσα, να τους φέρει δωρεάν αλφαβητάρια κ.λπ., να τους κάνει να λένε και καμιά κουτσοκουβέντα καλή και για την Ελλάδα και τους έλληνες. 

Του δικού μας αριστερού(ή φιολοαριστερού), σοσιαλιστή(ή φιλοσοσιαλιστή) θείου, θα του πρωτινά μια απλή σκέψη να μεσολαβήσει στον Έλληνα σοσιαλιστή υπουργό των εξωτερικών μήπως και βρει κανέναν Αλβανό ή Αρβανίτη Έλληνα πολίτη και τον στείλει πρόξενο στο Αργυρόκαστρο, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Β.Η.-ου και της Ν.Η.-ου, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός διακρατικού Καντόν με κοινή ενιαία εθνική συνείδηση, κοινή ενιαία γλώσσα και έτσι με τη σειρά. Εσείς τι λέτε; Καλό δε θα είναι; Μεταξύ του σοβαρού και του αστείου!

Κώστας Μακαριάδης, 
Μάιος 2014-05-29

Σχόλια

  1. kwsta daskalos den isoun ti perimeneis apo daskalous exw akousei oti se kapia xwra den tous afinoun na psifisoun kai exoun dikio, alla emeis kaname diplo lathos pou se kaname kai boulefti (giati apo tin arxi tin omonoia den tin aspastikes, poios kai pos irthes stin omonoia o theios kserei) giati otan soulegame kalimera mas apantouses miremengjes, kai san bouleftis ksana eferes tin pali twn taksewn sto ellinismo me to arthro 4tou katastatikou tis omonoias,twra den sou aresei pou oi protoergates tis omonoias ksanabriskoun to sebasmo tous,ti prospatheis esy kai sinergates sou naepanalabete to idio paignidi? afti ti fora den tha to kerdisete......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών