50 χρόνια σχολείου Δερβιτσιάνης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επί τη ευκαιρία των 50 χρόνων από την ανέγερση του σχολικού κτιρίου του χωριού μας (1964 – 2014), η διεύθυνση του σχολείου Δερβιτσάνης σε συνεργασία με ομάδα νέων διανοούμενων και πρώην μαθητών του χωριού μας, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μία επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στο εν λόγω γεγονός. Προβαίνουμε σε αυτή την ανακοίνωση προτού οιασδήποτε άλλης κινήσεως, ούτως ώστε να ευαισθητοποιήσουμε όλους όσους μπορούν να μας στηρίξουν (υλικά και ηθικά) στην όλη προσπάθεια.

Καταρχάς τονίζουμε πως είναι αναγκαία η βοήθεια όλων των συγχωριανών μας, καθώς και όλων των αποφοίτων του Σχολείου Δερβιτσάνης. Επίσης σίγουρα η οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος αυτού (μετά πάσης διαφάνειας), θα συντελούσε στην όσο το δυνατόν επιτυχέστερη οργάνωση.
Όποιος κρίνει κατάλληλο να συμμετάσχει στις προετοιμασίες με τους ανωτέρο τρόπους, είναι ευπρόσδεκτος.
Αναλυτικότερα, το συλλεγμένο οικονομικό κεφάλαιο θα χρειαστεί για τις κάτωθι ενέργειες:

1) Δημιουργία φωτογραφικής έκθεσης (σχετικές με την πεντηκονταετή λειτουργία του σχολείου)

2) Δημιουργία προσκλήσεων, ανακοινώσεων, σχετικών πανό, τιμητικών τίτλων – επαίνων προς τους παλαιούς εκπαιδευτικούς κ.α.

3) Εορταστική εκδήλωση – καλλιτεχνικό πρόγραμμα

4) Μπουφές για τους προσκεκλημένους

5) Έκδοση ειδικού λευκώματος σχετικά με τη ιστορία της παιδείας στη Δερβιτσάνη, το ιστορικό λειτουργίας του σχολικού κτηρίου, των αναμνήσεων δασκάλων και μαθητών, φωτογραφιών όλων των ετών σχολικής λειτουργίας κ.α.

Επίσης θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό όσοι θα εργαστούμε για την όλη διοργάνωση προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας εθελοντικά και χωρίς ουδεμία ανταμοιβή πλην της εσωτερικής μας ευχαρίστησης ως πρώην μαθητές του σχολείου. Είμαστε πολλοί και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο!

Αν κάποιος έχει τη διάθεση και την ευχαρίστηση να μας βοηθήσει στέλνοντας φωτογραφικό υλικό μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας διαμέσου της σελίδας της Δερβιτσάνης στο Facebook (οι φωτογραφίες θα περάσουν άμεσα από σαρωτή και θα επιστραφούν πάραυτα). Στην περίπτωση που θα θελήσει να αποκαλυφθούν τα στοιχεία του, του γνωστοποιούμαι πως στην έκθεση οι φωτογραφίες που μας διέθεσε θα αναρτηθούν με το όνομά του.


Όσον αφορά τυχόν οικονομικές προσφορές σας παραπέμπουμε να έρθετε σε επικοινωνία μα την κα. Κωσταντίνα Νατσιοπούλου.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην όλη διοργάνωση, ας έρθουν σε άμεση επικοινωνία μαζί μας και πάλι στην σελίδα μας στο Facebook.


Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Η οργανωτική επιτροπή!

Σχόλια