Χάρτες και εθνικιστικά τραγούδια σε σχολεία της Αλβανίας!

• Με ανάρτηση του χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας και εθνικιστικά τραγούδια σε αρκετά σχολεία, απάντησαν Αλβανοί εκπαιδευτικοί στις ανακοινώσεις που έγιναν  μετά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Τίρανα την περασμένη εβδομάδα  Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας, έχοντας επικεφαλής τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, για τη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τη συγγραφή των σχολικών βιβλίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του himara.gr  στο Αλβανικό κολέγιο «Τουργκούτ Οζάλ» στο Δυρράχιο, τοιχοκολλήθηκε χάρτης της μεγάλης Αλβανίας που περιλαμβάνει την Κέρκυρα και τα όριά της φτάνουν μέχρι την Θεσπρωτία, διάφορες προσωπικότητες της Αλβανικής ιστορίας καθώς και λέξη «Autokton», δηλαδή Αυτόχθονες.  Επίσης στα σχολεία «Ahmet Gashi» και "28 Nentori" που εδρεύουν στα Τίρανα, κατά την διάρκεια της προσέλευσης των μαθητών παίζουν στα μεγάφωνα εθνικιστικά τραγούδια. 

Οι συμπεριφορές αυτές, αποτελούν ουσιαστικά ένα «μήνυμα» των ακραίων εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας, ότι ακόμη και αν «η μεγάλη Αλβανία»  σβηστεί απ' τα αλβανικά βιβλία  υπάρχει τρόπος να αναπληρωθεί το κενό και να δίνεται συνέχεια σε ένα ζήτημα που προκαλεί ένταση σε όλα τα Βαλκάνια.
Διαψεύδει για τα Αλβανικά
Στο μεταξύ «προβοκάτσια» και «αθλιότητες» χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος τα σενάρια σχετικά με την εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερης στα ελληνικά σχολεία μιλώντας από το βήμα της Βουλής.
«Δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση, και αυτό ήταν προβοκάτσια, για εισαγωγή στην ελληνική εκπαίδευση της αλβανικής ως δεύτερης γλώσσας. Αυτά είναι προβοκάτσιες και μάλιστα είναι αθλιότητες», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας. Το συγκεκριμένο θέμα πάντως προέκυψε κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα και μετά από ερωτήσεις που του είχαν υποβληθεί από δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει με την Αλβανή ομόλογο του Λιντίτα Νικόλα. «Είναι θέμα της μεικτής επιτροπής διαλόγου, η οποία και θα το συζητήσει», φέρεται να είχε δηλώσει τότε ο Έλληνας Υπουργός, απαντώντας στο αν υπάρχει σκέψη να εισαχθούν τα αλβανικά στα ελληνικά σχολεία.

"ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ"

Σχόλια