Τυλίχτηκε στις φλόγες σπίτι Βορειοηπειρωτών στους Αγίους Σαράντα

– Οικονομική ενίσχυση από τον Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Λεωνίδα Παππά στην άπορη οικογένειακοι
Στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ένα σπίτι Βορειοηπειρωτών στην συνοικία 4 της πόλης των Αγίων Σαράντα.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, ενώ λίγο έλειψε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα
Όπως έγινε γνωστό το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της 5μελής οικογένειας με καταγωγή από το χωριό Μαυρόπουλο είχε εγκλωβιστεί από τις φλόγες ενώ η μητέρα του στην προσπάθεια της να τον σώσει λιποθύμησε από τις αναθυμιασεις, ευτυχώς όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ολική καταστροφή του σπιτιού, στον δρόμο η οικογένεια 
Παρ” όλα αυτά το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς με την 5μελή βορειοηπειρωτική οικογένεια να βρίσκεται ουσιαστικά στον δρόμο μιας και αδυνατεί να καλύψει οικονομικά το κόστος για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών της οικίας.
Πέντε άτομα σε ένα δωμάτιο, καμία στήριξη από το αλβανικό κράτος 
Η οικογένεια αυτη την στιγμή φιλοξενείται «στοιβαγμένη» σε ένα δωμάτιο που τους έχουν παραχωρήσει οι γείτονες ενώ καμία οικονομική στήριξη δεν βρήκαν από τον Δήμο και τις λοιπές υπηρεσίες του κράτους.
Κίνηση ανθρωπιάς και ευαισθησίας από τον Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί η κίνηση ανθρωπιάς του Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας κ. Λεωνίδα Παππά ο οποίος αφού ενημερώθηκε για το συμβάν αλλά και για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια έσπευσε να τους συμπαρασταθεί προσφέροντάς τους ένα χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να καλύψουν τις πρώτες τους ανάγκες.
Ο κ. Παππάς μιλώντας στο aftonomi.gr κάνει έκκληση προς όλους για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το σπίτι από την φωτιά.
Πρέπει να τονιστεί πως η οικογενεια παλεύει να επιβιώσει μόνη της καθώς η μητέρα είναι χήρα.
aftonomi.gr

Σχόλια