Στην κυκλοφορία νέο τμήμα της Ιόνιας Οδού [Βίντεο]


Παραδόθηκε, σήμερα, στην κυκλοφορία το αυτοτελές οδικό τμήμα Φιλιππιάδα (περιοχή Καμπής) – Πέρδικα του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός».

Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε πως η σημερινή ημέρα είναι  ιδιαίτερη για την Ήπειρο καθώς παραδίδεται ένα μεγάλο τμήμα της Ιόνιας Οδού,το οποίο θα συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης,καθώς και την δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή μας.

Με την παράδοση αυτή, ο χρόνος του ταξιδιού από Φιλιππιάδα σε Ιωάννινα μειώνεται στο μισό και έτσι από περίπου 1 ώρα, οι οδηγοί θα χρειάζονται πλέον 20 με 30 λεπτά για να διανύσουν την απόσταση.

Επί της ουσίας, κινούμενος κάποιος προς τα Ιωάννινα, μέσω της παράκαμψης Άρτας, θα οδηγείται απευθείας στο νέο τμήμα, στο ύψος του οικισμού Καμπής.Η διαδρομή έως την προσωρινή έξοδο (Πέρδικα) θα είναι περίπου 20 λεπτά. Από εκεί θα οδηγείται, μέσω μιας παράκαμψης 500 μέτρων, στην υφιστάμενη Εθνική Οδό πριν από το Αβγό και σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων. Η ίδια διαδρομή ακολουθείται και από Ιωάννινα προς Άρτα.


Σχόλια