Συνάντηση Σουράνη - Ντόναλντ Λου , δηλώσεις Ράμα για Ελλάδα και ΕΕΜ


Συνάντηση είχε η Ελληνίδα πρέσβης, Ελένη Σουράνη με τον Αμερικανό ομόλογο της Ντόναλντ Λου σε παρακείμενο καφέ μετά την συνεδρίαση της αλβανικής βουλής και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα, χωρίς κανείς να γνωρίζει το περιεχόμενο της συζήτησης και αν σχετίζεται με την επιδείνωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Νωρίτερα ο Ράμα, στις προγραμματικές δηλώσεις έκανε αναφορά στην Ελλάδα και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Για εμάς, κάθε Έλληνας που ζει στην Αλβανία είναι μέλος με ελευθερία και ίσα δικαιώματα της οικογένειάς μας, και η Ελληνική Μειονότητα αποτελεί γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, μια γέφυρα για την οποία η φροντίδα της κυβέρνησης και του αλβανικού κράτους θα συνεχίσει να αυξάνεται. Αλλά η Αλβανία, παρά τις ανάγκες της, ποτέ δεν θα κλείσει τα μάτια ή το στόμα της για να υπερασπιστεί τις αλήθειες και τα δικαιώματά της. "

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ είχε προειδοποιήσει πως θα ασκήσει βέτο για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργεί το αλβανικό κράτος στις περιουσίες των μελών της Ελληνικής Μειονότητας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Αμερικανός πρέσβης, Ντόναλντ Λου, δεν είχε παραβρεθεί στην συνεδρίαση της βουλής για την ανάδειξη του Gramoz Ruci ως προέδρου της, ως είθισται. Σήμερα όμως, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ήταν παρόν.

Σχόλια