Επίθεση Μπερίσα στην Ελλάδα για την επικείμενη συμφωνία για ΑΟΖ

Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο πρώην συντηρητικός πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, αναφερόμενος στην επικείμενη συμφωνία Αλβανίας-Ελλάδας για τον ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την ε/φ Κόχα Γιόν, ο πρώην Π/Θ της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξή του  στον τ/σ Ora News, δήλωσε ότι ότι «ο πρωθυπουργός Εντι  Ράμα κάνει τα πάντα για να πουλήσει την θάλασσα στους Έλληνες με σκοπό την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε. Ένωση.

Από πηγές μου, συνέχισε ο κ. Μπερίσα, υπάρχουν πατριώτες στην ομάδα των διαπραγματευτών, άνδρες πατριώτες που δεν ξεπουλούν το συμφέρον της χώρας τους με αυτόν τον τρόπο. Αυτοί με έχουν πληροφορήσει ξεκάθαρα, πριν μία εβδομάδα όταν είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ελληνική πλευρά, ότι έχει παραδοθεί αδιαπραγμάτευτη συμφωνία, από την ελληνική πλευρά με κατηγορηματική εντολή ότι, δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο ‘equity’ διότι δεν τον γνωρίζουμε. Η έννοια του όρου ‘ευθυδικία’, δήλωσε ο κ. Μπερίσα, είναι η βάση της απόφασης του συνταγματικού Δικαστηρίου. Δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο “concession”. Πάρτε την, αυτή είναι η συμφωνία.Οι Αλβανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι, ο υπολογιστής και το πρόγραμμα με τα οποία θα έπρεπε να γίνουν οι καταμετρήσεις και οι υπολογισμοί, έχει αγοραστεί στις 25-26 Μαΐου.

Όλα έχουν γίνει υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς καταμετρήσεις από έναν απατεώνα που προεδρεύει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, ένας Σκάπι. Ο Σκάπι και ο σπιούνος Μετσολλάρι οι οποίοι απειλούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που δηλώνουν ότι «βρισκόμαστε εδώ για διαπραγμάτευση αλλά διαπραγματεύσεις δεν υπάρχουν.

Η Ελλάδα», πρόσθεσε ο Μπερίσα, «παίρνει μυθικό πλούτο. Η Ελλάδα θα νικήσει αυτά τα “σκουπίδια” για να κλέψει τη θάλασσα. Η Ελλάδα κάνει ένα ιστορικό λάθος, ένα από τα μεγαλύτερα, ξεκινά μία νέα σύγκρουση με την Αλβανία και τους Αλβανούς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ληστεύει με αυτόν επειδή βρήκε έναν ασήμαντο ζωγράφο όπως ο Έντι Ράμα».

presspublica.gr

Σχόλια