Ο Ελληνισμός δεν έχει καμία σχέση με την νοοτροπία πεζοδρομίου


Του Παναγιώτη Μπάρκα

Σκέψεις από την πρόσφατη εκπομπή σε αλβανικό κανάλι

Χθες βράδυ, μετείχα προσκεκλημένος σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή στο αλβανικό κανάλι Ora news του δημοσιογράφου Αρτούρ Ζέι. Το θέμα της εκπομπής ήταν "Βαλκανοποιούνται μήπως τα Βαλκάνια;"

Οι ομιλητές όμως με επικεφαλής τον συντονιστή Ζέι ως συνήθως, βρήκαν την ευκαιρία να ταυτίσουν το θέμα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και να αναπτύξουν τις αλβανικές ανθελληνικές θέσεις που αποτελούν τον γνωστό πλέον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό στηριζόμενο σε πλαστούς μύθους και λαογραφισμό.

Η εκπομπή αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να ακούσουν μερικές αλήθειες όχι εκείνοι στο στούντιο, αλλά εκμεταλλευόμενος αυτούς να ακούσει αυτές τις αλήθειες το αλβανικό κοινό !!!
Τα πράγματα όμως οδηγήθηκαν στα άκρα (απομακρύνθηκα από το στούντιο σε ζωντανή μετάδοση) όταν χρειάστηκε να αποφασίσω να μη διαπραγματευτώ τις ορέξεις του γνωστού Αλβανού εθνικιστή (Έλληνόβλαχου γενιτσάρου Νγκέλια) περί αμφισβήτησης της ύπαρξης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Σήμερα το γεγονός αποτέλεσε την είδηση στα αλβανικά ΜΜΕ. Έλαβα πολλά τηλεφωνήματα από αλβανούς συναδέλφους να με συγχαρούν για το κουράγιο για να αναπτύξω τις θέσεις μου, ανεξαρτήτως που δε συμφωνούν μαζί μου. Όπως εννοείται έλαβα και πάρα πολλά μηνύματα Αλβανών με ύβρεις, συκοφαντίες και ακραίες απειλές.

Από δικούς μας τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα υποστήριξης ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Άσε μετά τους επίσημους φορείς, ανεξαρτήτως που οι απέναντί μου κρίνοντας με τον δικό τους τρόπο λειτουργίας, με κατηγορούν ότι με πληρώνουν και μου τα μαθαίνουν τα όσα λέω στην Ελλάδα !!!
Το πρόβλημα όμως για μένα δεν έγκειται εδώ. Άλλωστε ποτέ δεν έχω ζητήσει την υποστήριξη κανενός και ούτε βέβαια λειτουργώ κερδοσκοπικά. Απλώς, επωφελούμαι των καταστάσεων για να κάνω αυτό που θεωρώ εθνικό χρέος, για να ακουστούν κάποιες αλήθειες τις οποίες έχουμε ανάγκη να τις γνωρίζουν οι Αλβανοί εθνικιστές και άνθρωποι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στην Αλβανία...! Όπως ακόμα και εμείς οι ίδιοι, διότι ζούμε ακόμα στο σκοτάδι του Χότζα και της Τουρκοκρατίας.

Εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι και οι δικοί μας, όποιοι και αν είναι αυτοί, δεν θέλουν να ακούσουν τι λέω σ΄αυτές τις εκπομπές και ούτε τους ενδιαφέρει ο σκοπός. Απλώς, ή θα μου κάνουν την παρατήρηση να μη πάω ξανά στα αλβανικά κανάλια, ή θα μου ζητήσουν να βάλω περισσότερη αγριάδα πεζοδρομίου, ή θα χειροκροτήσουν γιατί του την έφερα εκείνου ή του άλλου, ή θα αδιαφορήσουν ή επειδή είναι ο Μπάρκας, ή επειδή δεν τους νοιάζει να μετάσχουν σε τέτοιες συζητήσεις.

Ασφαλώς και νιώθω πολύ δύσκολα, όχι για μένα αλλά για το σύνολό μας, που εξαντλείται στην απαξίωση και στην νοοτροπία του δρόμου.

Τι επιδίωξα να πως στην εκπομπή αυτή: 


  • Ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον την ατμομηχανή των εξελίξεων στη Βαλκανική, ότι είναι η μόνη χώρα που εγγυάται την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή.
  • Ότι η Ελλάδα, ξεκινώντας από την σημερινή πραγματικότητα και την προοπτική θέλησε να λύσει τα προβλήματα με τους γείτονες και με την Αλβανία, αλλά η Αλβανία, υπό το δάχτυλο τρίτων (εννοώντας Τουρκία) αποφεύγει, ή αναπτύσσει συμφέροντά τους (ΑΟΖ)
  • Είπα ακόμα ότι η νέα αλλαγή των συνόρων που συζητείται σήμερα στην περιοχή και η ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία μας τέθηκε από το 1991, από αντιπροσωπεία του ευρωκοινοβουλίου. Στο ερώτημά τους, αν είχαμε κάποια αντίδραση , απαντήσαμε όχι, με την προϋπόθεση ότι να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες αλλαγές (εννοώντας, όπως επισήμανε στην εκπομπή ο Ζέι, την Βόρειο Ήπειρο με ότι αυτό συνεπάγεται).
  • Είπα ακόμα ότι οι Αρβανίτες είναι Έλληνες που μιλούν και την αρβανίτικη γλώσσα (όχι την αλβανική) και καμιά σχέση έχουν με τους Αλβανούς. Στην επιμονή τους περί του αντιθέτου τους είπα ότι βρείτε έναν αρβανίτη στην Ελλάδα που να θέλει να δηλώσει ότι είναι Αλβανός (!!!) και δεν απάντησαν. 
  • Ότι οι ειρηνική κάθοδος των Αρβανιτών στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε την περίοδο των σταυροφορειών
  • Στην επιμονή τους ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανός, τους είπα αν γνωρίζουν πόσες χιλιάδες Αλβανούς στην υπηρεσία του Βρυωνι σκότωσε ο Κολοκοτρώνης στην Τριπολιτσά!! Και δεν απάντησαν
  • Εξήγησα ότι ο όρος "Σκιπετάρ" είναι νεόκοπος του 18ου-19ου αιώνα και ότι οι Αβανοί και όχι οι αρβανίτες, εμφανίστηκαν στην Ήπειρο τον 14ο αιώνα με τον Σέρβο Στεφάν Δουσάν. 
  • Ότι τα εδάφη που ισχυρίζεται σήμερα ο Αλβανικός εθνικισμός είναι εδάφη της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας, που ανήκουν σε άλλους λαούς. Παράδειγμα ο Αλί Πασάς καυχιόνταν ότι μαζί με τους γιους του είχε στην Ήπειρο και Θεσσαλία 73 χιλιάδες στρατό από το βορά της σημερινής Αλβανίας!! (Με το Ζέι να συμπεραίνει ότι είμαστε καταχτητές!!!) 
  • Είπα ότι υπήρξε διαχρονική αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου, σε όφελος του Αλβανισμού, στην Ήπειρο με αποτέλεσμα και οι συνομιλητές στην εκπομπή να έχουν ελληνική καταγωγή, εφόσον οι προγονοί τους ήταν Έλληνες και εργάζονταν για την Ελλάδα.
  • Παρέπεμψα τον Ζέι να κάνει τον παραλληλισμό ανάμεσα στη αναμενόμενη Βόρεια Μακεδονία σε αντιδιαστολή με τη Νότια Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) με την Βόρεια και Νότια Ήπειρο.
  • Τους είπα ακόμα ότι δεν παράγετε συλλογικές εθνικές αξίες και δεν μπορείτε να δείτε προς τα μπρος.Για την ύπαρξή σας βρίσκετε εύκολο καταφύγιο στον εθνικισμό, ζητώντας τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό σας στην αντιπαράθεση με τους χριστιανούς γείτονες (όπως επί τουρκοκρατίας), κυρίως στον ανθελληνισμό, φτιάχνοντας πλαστούς μύθους ιστορίας. Τους είπα δεν μπορείτε να δείτε την πραγματικότητα κατάματα αν δεν απομυθοποιήσετε την ιστορία σας.
  • Καταλήγοντας είπα ότι ενώ θα πρέπει να θεωρούσατε τον εαυτόν σας τυχερό που έχετε γείτονα την Ελλάδα που τόσα έδωσε στον Κόσμο και σε σας, εσείς στρέφεστε εναντίον της με την ελπίδα της καταστροφής της για να είμαστε στα ίδια επίπεδα...


Αυτά και άλλα πολλά... όποιος θέλει ας παρακολουθήσει όλη την εκπομπή πατώντας στο σύνδεσμο https://youtu.be/heRnqLlccG8 η στο σύνδεσμο
http://360grade.al/…/plas-ne-360grade-panajot-barka-brakti…/


παράθεση από: www.facebook.com/panibar2011/


Διαβάστε επίσης: Τηλεοπτικό bullying στον Παναγιώτη Μπάρκα [Βίντεο]

Σχόλια