Πόσο συμπαθούν τους Έλληνες οι Σέρβοι και πόσο οι Αλβανοί


Ενδιαφέρουσα στοιχεία προέκυψαν από δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες το σερβικό πρακτορείο Tanjug και το Αλβανικό ATA για την εικόνα που έχουν οι δύο λαοί για τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και τις γειτονικές χώρες. Από την έρευνα προκύπτει ότι και οι δύο έχουν ψηλά σε εκτίμηση τους Έλληνες.

Πρώτοι στην Σερβία - δεύτεροι στην Αλβανία οι Έλληνες

Συγκεκριμένα στην Σερβία (σ.σ. από την δημοσκόπηση εξαιρέθηκαν οι περιοχές Κόσοβο και Μετόχι) οι Έλληνες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση σε θετική άποψη με ποσοστό 43% ακολουθούμενοι από τους Μαυροβούνιους (20%) και τους Σκοπιανούς (18%). Από την πλευρά τους οι Αλβανοί έχουν θετική άποψη για τους Έλληνες σε ποσοστό 22%, το οποίο μας κατατάσσει στην δεύτερη θέση πίσω από τους Ιταλούς (44%) και μπροστά από τους Μαυροβούνιους (16%).

Σε ότι αφορά την αρνητική εικόνα οι Σέρβοι αντιπαθούν περισσότερο τους Κροάτες (45%) από ότι τους Αλβανούς (33%) ενώ οι Αλβανοί περίπου σε ποσοστό που φθάνει το 68% έχουν αρνητική εικόνα για τους Σέρβους.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε με δείγμα 1000 κατοίκων σε κάθε χώρα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Νορβηγικής πρεσβείας στο Βελιγράδι.

news247.gr

Σχόλια