Τηλεοπτικό bullying στον Παναγιώτη Μπάρκα [Βίντεο]


Σε μια ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπο του Παναγιώτη Μπάρκα, προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, εξελίχθηκε η εκπομπή «360 μοίρες» στο Ora News το βράδυ της Δευτέρας.

Στο πάνελ της εκπομπής βρισκόταν ο δικηγόρος και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σπαρτακ Νγκέλια, γνωστός Αλβανός εθνικιστή.
Το θέμα της εκπομπής ήταν η "Βαλκανοποίηση των Βαλκανίων", αλλά τελικώς με ευθύνη και του παρουσιαστή Ζέι κατέληξε σε μια συζήτηση γύρω από τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και τις συνηθισμένες ανθελληνικές θέσεις που έχουν οι εθνικιστικοί κύκλοι των Τιράνων.

Τα πράγματα δεν άργησαν να οδηγηθούν σε μια έντονη λογομαχία και σε προσβολές προς τον Παναγιώτη Μπάρκα, που οδηγήθηκε στο να αποχωρήσει από το στούντιο σε live μετάδοση.

Νωρίτερα ο κύριος Νγκέλια είχε αμφισβητήσει της ύπαρξης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, λέγοντας στον κύριο Μπάρκα πως εδώ είναι Αλβανία κι όχι Ελλάδα και θα ακούσεις αυτά που σου λέμε.

Από τον κύριο Νγκέλια τονίστηκε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 4 εκατομμύρια Αλβανοί χωρίς δικαίωμα στην γλώσσα με τον κύριο Μπάρκα να λέει πως οι Αρβανίτες είναι Έλληνες που μιλούν και την αρβανίτικη γλώσσα και δεν έχουν καμιά σχέση με τους Αλβανούς και πως δεν υπάρχει ούτε ένας αρβανίτης στην Ελλάδα που να θέλει να δηλώσει ότι είναι Αλβανός.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε μια έντονη λογομαχία, με τον κύριο Μπάρκα να κατηγορεί τους συνομιλητές του ότι βγάζουν δικά τους ανιστόρητα συμπεράσματα χωρίς να τα τεκμηριώνουν και τους υπόλοιπους, με προεξάρχοντα τον κύριο Νγκέλια, μην έχοντας επιχειρήματα να αντικρούσουν, να καταφεύγουν σε πεζοδρομιακές εκφράσεις και εν τέλη σε μια ρατσιστικού τύπου επίθεση που οδήγησε στην αποχώρηση του κυρίου Μπάρκα από την εκπομπή.


Apenadi.Blogspot.com


Σχόλια