Θρίλερ με το άψυχο σώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα


Ένα θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος εκτελέστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες στο χωριό του, τους Βουλιαράτες του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης, από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, μετά από δυο εικοσιτετράωρα παραμονής της στο νεκροτομείο Αργυροκάστρου, η σορός του Κ. Κατσίφα μεταφέρθηκε από εκεί.

Αρχικώς μεταδόθηκε από τα αλβανικά ΜΜΕ πως η σορός του παρελήφθη από την οικογένεια του, για να πραγματοποιηθεί η κηδεία στους Βουλιαράτες.

Στη συνέχεια μεταδίδεται πως η σορός του μεταφέρεται στα Τίρανα για περαιτέρω ιατροδικαστική εξέταση, με απόφαση της αλβανικής εισαγγελίας σοβαρών εγκλημάτων σε συνεργασία με την εισαγγελία Αργυροκάστρου.

Νωρίτερα η οικογένεια του Κωνσταντίνου αρνήθηκε να παραλάβει την σορό του, ζητώντας την συμμετοχή των ελληνικών αρχών στις έρευνες.

Άγνωστο παραμένει το εάν στα Τίρανα θα γίνει εξέταση κι από Έλληνα ιατροδικαστή ή μεταφέρθηκε η σορός εκεί για περισσότερη συσκότιση στις έρευνες. Με βάση άλλες πληροφορίες στο Αργυρόκαστρο κατευθυνόταν ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης από τα Γιάννενα. Όλα αυτά δημιουργούν έντονο προβληματισμό σε συνδυασμό με τις πληροφορίες ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δέχθηκε τον δεύτερο πυροβολισμό εξ επαφής.


Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα

Στους Βουλιαράτες έχει μεταβεί νομικός που θα συνδράμει στην οικογένεια καθώς οι συγγενείς του 35χρονου θα κινηθούν νομικά κατά της αστυνομίας. Ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος περιέγραψε ένα «θολό» τοπίο ως προς την πορεία της υπόθεσης λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Ο κ. Γιοβανόπουλος έχει ήδη μιλήσει με την οικογένεια του Κατσίφα και ανέφερε ότι «δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση, δεν έχει κλείσει ούτε ανοίξει ο φάκελος».

Υπογράμμισε επίσης ότι οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και διαφέρουν από πηγή σε πηγή, χωρίς καμία από αυτές να είναι από επίσημα «χείλη». Επιβεβαίωσε επίσης ότι η οικογένεια έχει «φρενάρει» τη διαδικασία ταφής.

«Είμαι συγκρατημένος, σε ξένο έδαφος, δεν μπορώ να πω όλα αυτά που θέλω», είπε με νόημα ο κ. Γιοβανόπουλος, και τόνισε ότι, «πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να συνεχίσει ήσυχα ο βίος των ανθρώπων που θα μείνουν πίσω, όταν τα κανάλια και εμείς οι δικηγόροι θα φύγουμε». «Η σπέκουλα ελλοχεύει στην κάθε γωνιά αυτής της υπόθεσης», συμπλήρωσε.

Σχόλια