ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ: Προσωπική η απόφαση Καραμέλιου


Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, χαρακτηρίζει την επιλογή του Γρηγόρη Καραμέλιου να αποδεχθεί την θέση του βουλευτή, μετά τις παραιτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ως προσωπική, ενώ στηρίζει τις αποφάσεις και επιλογές του προέδρου του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος συντάχθηκε με τις επιλογές της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Καραμέλιος με δική του ανακοίνωση διευκρίνισε πως δεν ήταν δική του απόφαση, αλλά έκανε πράξη την θέληση των στελεχών και μελών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, στην Περιφέρεια Κορυτσά.

Εύλογη βεβαίως είναι η απορία, γιατί δεν χαρακτηρίζεται προσωπική και η επιλογή του Βαγγέλη Ντούλε, από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση των οργάνων της Ομόνοιας για την παραίτηση του από τη θέση του βουλευτή.

Από την άλλη βέβαια, η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, στις βουλευτικές εκλογές του 2017, δεν αποφάσισε για την συμμετοχή των κυρίων Ντούλε και Καραμέλιου στις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος, ως εκ τούτου επόμενο είναι να μην την ρωτούν τώρα για το εάν θα κρατήσουν ή όχι την έδρα και το εάν θα αποδεχθούν την θέση του επιλαχόντα.

Παραθέτουμε αυτούσια την σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Διευκρίνιση αναφορικά με την ατομική απόφαση του στελέχους Γρηγόρη Καραμέλιου, όπως αποδεχτεί αξίωμα βουλευτή του Κοινοβουλίου της Αλβανίας.

Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε αθέμιτη σύγχυση αναφορικά με την προσωπική επιλογή και την ατομική απόφαση του στελέχους της Οργάνωσης, κ. Γρηγόρη Καραμέλιου, όπως αποδεχτεί θέση βουλευτού λίστας του Δημοκρατικού Κόμματος διευκρινίζουμε ότι προς τούτο καμιά συγκατάθεση υπήρξε από πλευράς των θεσμικών οργάνων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Πρόκειται για προσωπική απόφαση και ανάλογες είναι και οι πολιτικές ευθύνες.

Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, συμμεριζόμενη και στηρίζοντας τις πολιτικές αποφάσεις ΚΕΑΔ όπως αυτές εκφράζονται απ’ τον Πρόεδρο του, θεωρεί ότι η παραίτηση απ’ τα βουλευτικά αξιώματα των μελών του Κοινοβουλίου της αντιπολίτευσης αποτελεί πράγματι πολύ σοβαρή πολιτική πράξη, εν τούτοις όμως απαραίτητη, όπως αποκατασταθεί η πολιτική τάξη και η ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα. Ως ΕΕΜ έχουμε ουσιαστικούς λόγους να βρισκόμαστε στην πλευρά της κοινωνίας που αναζητά βελτιώσεις στον τρόπο διακυβέρνησης, τη λειτουργία της δικαιοσύνης, την καταπολέμηση της φτώχειας και κυρίως την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που ανοίγουν το δρόμο στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας στην ΕΕ. 


Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας 
Αγ. Σαράντα, στις 6 Μαρτίου 2019


Διαβάστε επίσης:
Ο Γρηγόρης Καραμέλιος παίρνει θέση βουλευτή μετά την παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης

Σχόλια