Ψηφίζοντας τη νεολαία της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική

Η απολιτικοποίηση, η αποϊδεολογικοποίηση και η πολιτική απάθεια που φαινομενικά χαρακτηρίζει τη νεολαία, είναι ένας μύθος που καταρρίπτεται από τις σύγχρονες εξελίξεις.
Η αναφορά των νέων με την πολιτική συνεπάγεται μια σχέση δύο αντιθετικών πόλων και η ενασχόλησή τους με αυτή συχνά αποδίδεται ως σχέση οργής που καταλήγει στην αδράνεια, αποχαυνωμένη στο διαδίκτυο σκιαγραφώντας μια νεολαία απολιτίκ και αδύναμη να παρέμβει ουσιαστικά στις εξελίξεις.
 Η νεολαία, ωστόσο, σήμερα δεν διστάζει να εκφράσει την ορμή της σκέψης της και την πολιτική άποψη, διεκδικώντας την αντικατάσταση του τετριμμένου με το όραμα και τη συλλογική δράση.

Οι νέοι/νέες υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Βορειοηπειρωτών Αττικής δοκιμάζουν τις προσπάθειές τους στον πολιτικό στίβο της περιφέρειας Αττικής με μοναδικό εφόδιο στη φαρέτρα τους την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στα δρώμενα και τα πάγια αιτήματα των Βορειοηπειρωτών και διεκδικούν με περισσό θάρρος και τόλμη να ορθώσουν τη φωνή τους και να αναλάβουν ευθύνες.

Οι περισσότεροι/ες από αυτούς/ες ενδεχομένως παλαιότερα να εξέφραζαν τη βούληση των γονιών τους που είχαν υποστεί αδικίες από την ελληνική πολιτική που εθελοτυφλούσε στην ανημπόρια τους.
Τώρα όμως βιώνουν οι ίδιοι/ες την περιθωριοποίηση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους τόσο στην ενδοχώρα όσο και στη Βόρειο Ήπειρο.
Η νεανική τους ορμή ακμάζει και μέσω της πολιτικής πρωτοβουλίας της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Αττικής τους δίνεται η ευκαιρία να ισχυροποιήσουν το πολιτικό τους ανάστημα. Ακόμα, λοιπόν, κι αν οι περισσότεροι/ες νέοι/νέες στερούνται πολιτικής εμπειρίας, οφείλουμε να τους/τις στηρίξουμε και να τους/τις αναδείξουμε, καθώς αυτή η γενιά διαθέτει τις φρέσκες και καινοτόμες ιδέες που χρειάζεται μια κοινωνία για να είναι βιώσιμη.
Τους οφείλουμε να τους παραχωρήσουμε τόπο στην πολιτική δράση και να τους συμπαρασταθούμε!

Μαρία Λούλου
Δασκάλα

Σχόλια