Προς διόρθωση οι πινακίδες μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων και του Δήμου Δρόπολης

Σε μια, στην καλύτερη περίπτωση, άστοχη ενέργεια προχώρησε η αρμόδια εταιρεία για την τοποθέτηση των δίγλωσσων πινακίδων στο χώρο του Δήμου Δρόπολης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία οι τοπωνυμίες στα ελληνικά είχαν γραφτεί μεν στα ελληνικά αλλά με τρόπο τέτοιο που δεν αντιπροσωπεύει την έννοια των λέξεων στην Ελληνική γλώσσα.

Έτσι, στην ουσία, γράψανε τα τοπωνύμια και τις δυο φορές στην αλβανική γλώσσα, απλώς την δεύτερη φορά χρησιμοποιήσαν χαρακτήρες του ελληνικού αλφάβητου κι όχι την ελληνική ονομασία των χωριών. Θα έπρεπε δηλαδή, στην ελληνική γλώσσα, να γράψουν "Κάτω Επισκοπή", "Άνω Επισκοπή" και "Ραντάτι", που είναι και οι ονομασίες των τριών αυτών χωριών της Κάτω Δρόπολης.

Σε επικοινωνία του Δήμου με την αρμόδια εταιρεία απάντησαν ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος και σύντομα θα υπάρξει διόρθωση.

Αναμένουμε την διόρθωση των επιγραφών στις επόμενες ημέρες. Είναι όμως γεγονός πως το τελευταίο διάστημα η αλβανική κυβέρνηση, σε περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά θέματα σχετικά με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα ,κάνει "λάθη" τα οποία σπεύδει να τα διορθώσει.  Μια επαναλαμβανόμενη ενέργεια συνήθως δεν είναι τυχαία.

Σχόλια