Βαρυσήμαντες οι Επισημάνσεις περί Προστασίας μας εκ’ μέρους του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών

Του Τηλέμαχου Λαχανά

Βαρυσήμαντες καθώς για πρώτη φορά μετά το 1914 Ελληνική Κυβέρνηση αναλαμβάνει ευθύνες νόμιμου προστάτη μας, που σημαίνει τέλος το «κανένα πρόβλημα στις σχέσεις με την Αλβανία», τέλος το «δικό μας δικό μας και το δικό σας δικό μας».

     Χωρίς να είμαι αρμόδιος όμως και χωρίς να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες, είμαι της άποψης ότι δεν αρκούν οι επισημάνσεις όπως μας μεταφέρονται. Χρειάζεται κάποιοι οι αρμόδιοι, μάλλον οι σοφότεροι, να καθίσουν σταυροπόδι για να μελετήσουν και να στρατηγήσουν για το ποια δικαιώματα γίνεται λόγος καθώς μέχρι πρόσφατα η πολιτική μας εκπροσώπηση, αλλά και οι Διπλωματικές Αρχές, μιλούν μεν για δικαιώματα αλλά περί «ανέμων και υδάτων».

     Οπότε αυτοί που πρέπει να καθίσουν σταυροπόδι πρέπει να έχουν υπόψη τους την διόρθωση των «κακών κειμένων» στις περιοχές μας, έστω και μετά το 1990, όπως τον νόμο 7501 του 1991 που έδιωξε μια για πάντα από τα πάτρια εδάφη περίπου το 30% των ομογενών οι οποίοι για διάφορους λόγους είχαν μεταναστεύσει στις πόλεις, επίσης τον νόμο για τα λιβάδια, για τα δάση και τα νερά στις περιοχές μας, για τις περιουσίες των θρησκευτικών μας ιδρυμάτων και των ιστορικών μνημείων κ.λ.π. Εννοείται και για άλλες λεπτομέρειες για της οποίες ο καθένας μας δεν δύναται να έχει και άποψη, όπως δεν είναι και δυνατόν να υπάρξει άλλη ευκαιρία. Σταυροπόδι όμως πρέπει να καθίσουν από τώρα και για την προετοιμασία περί της απογραφής πληθυσμού το 2020, ώστε να μην μεμψιμοιρούμε για το ποιος φταίει.

     Όσο για την επισήμανση περί κατάργησης του νόμου περί 35 ετών στην Ελλάδα για τους υπερήλικες, αλλά και αυτούς που βγήκαν ή θα βγουν σύνταξη με ένσημα, για μας είναι ευχάριστη είδηση καθώς οι τελευταίοι κυβερνώντες, πριν του 2015, αναίρεσαν και τις αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεών τους, οι οποίες πιστέψαμε ότι είχαν συνειδητοποιήσει το χρέος τους απέναντι στην προσφορά των προγόνων μας για την ανασύσταση, εν συνεχεία και την εδραίωση, του Ελληνικού Κράτους, διαχρονικά και την προσφορά μας.   

Σχόλια