Ράμα: "Στην Μειονότητα έχουν δικαίωμα να είναι περήφανοι για την ελληνική σημαία"

Κατά την προεκλογική συγκέντρωση του Αλβανού πρωθυπουργού , στο Καραχάτζι του Δήμου Φοινικαίων, ενός εκ των Μειονοτικών δήμων, υπήρχαν πίσω του στις δυο άκρες της εξέδρας μια αλβανική και μια ελληνική σημαία.

Κάτω από το φωτογραφικό στιγμιότυπο, με την ελληνική σημαία να βρίσκεται πίσω του, ο Ράμα δέχθηκε επικριτικά σχόλια στα social media με έναν από τους χρήστες να του γράφει:
«Στην προεκλογική εκστρατεία σε αλβανικές περιοχές ο Ράμα δείχνει περήφανος δίπλα στην ελληνική σημαία, αυτό είναι μια ντροπή για το έθνος μας»

Με τον Ράμα να του απαντά:
«Εγώ δεν είμαι υπερήφανος με την ελληνική σημαία αλλά με την αλβανική που ήταν στο πλάι, ενώ η ελληνική σημαία είναι η σημαία του έθνους εκείνων που αποτελούν τη μειονότητα και έχουν δικαίωμα να είναι υπερήφανοι για αυτήν»

Είναι βέβαιο πως το επιτελείο του πρωθυπουργού διαμόρφωσε το σκηνικό πίσω του. Η επιλογή ύπαρξης της ελληνικής σημαίας σίγουρα δεν έγινε τυχαία, από έναν πολιτικό που αρέσκεται να παίζει επικοινωνιακά, όπως και η επιλογή να κάνει το συγκεκριμένο σχόλιο.

Πιθανότατα θέλει να δείξει το καλό του πρόσωπο προς τα έξω, μετά τον πάγο που μπήκε στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις από την Ε.Ε.  Η Ελληνική διπλωματία έχει καταφέρει να θέσει ως προτεραιότητα τον σεβασμό της ΕΕΜ για την Ευρωπαϊκη πορεία της χώρας. Έτσι, μέσα από μια ανέξοδη ρητορική - η ύπαρξη της ελληνικής σημαίας είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας - επιχειρεί να δείξε το φιλοευρωπαίκο του πρόσωπο.
Βέβαια και τα αυτονόητα θετικό είναι να λέγονται, ειδικότερα από τον πρωθυπουργό της χώρας, αρκεί βέβαια να συνοδεύονται και από πράξεις ουσιαστικές.

Σήμερα ο Ράμα βρίσκεται στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί προεκλογική συγκέντρωση στην Δρόπολη και αργότερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη του Αργυροκάστρου

Σχόλια