Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση "Στης Δερόπολης τον Κάμπο" [φωτο]

Αφιερωμένη στην εθνική μας παράδοση ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η Αδελφότητα των εν Ήπειρω Άνω Δροπολιτών υπό την αιγίδα του Δήμου Δρόπολης και της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά την Δευτέρα 12 Αυγούστου στο χωριό Γεωργουτσάτες. Την τιμητική τους είχαν οι παραδοσιακοί χοροί και το πολυφωνικό τραγούδι προς τιμή των παλιών αξέχαστων οργανοπαιχτών της Δρόπολης.
Τα χορευτικά που συμμετείχαν με τους εξαιρετικούς χορευτές, το κέφι και το ταλέντο τους, μας ταξίδεψαν σε διαφορετικές εποχές προκαλώντας συγκίνηση και περηφάνια για τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ο Δήμαρχος Δρόπολης κ.Δημήτρης Τόλης τόνισε την αξία των λαϊκών οργανοπαιχτών στα χέρια των οποίων βρίσκεται πάντα η διάδοση και μεταφορά στους αιώνες των μελωδιών και των τραγουδιών του τόπου μας , ενώ ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρος Κακίσης υπενθύμισε την μεταφορά της πλούσιας κληρονομιάς των πολυφωνικών συλλόγων στις νεότερες γενιές .
Επί σκηνής βρέθηκαν χορευτές όλων των ηλικιών .
Τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων, που με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων, ταξίδεψαν και ξεσήκωσαν τους παρευρισκομένους ήταν :
Χορευτικό Άνω Δερόπολης .
Χορευτικό Κοσιοβίτσας
Παιδική Ομάδα Βρυσερών.
Πολυφωνικό ‘’Οι χαόνες ‘’ Δερβιτσάνης
Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης 'Δεροπολη'
Με την συνοδεία των κομπανιών Κώστα Βέρδη και Λευτέρη Γκιώκα.










Σχόλια