Βολές Καραμέλου προς την ηγετική ομάδα της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Με δελτίο τύπου τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς και βουλευτής, Γρηγόρης Καραμέλος, στην ανακοίνωση της Οργάνωσης πως στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της 16ης Αυγούστου, έγινε πρόταση παραπομπής του στο πειθαρχικό όργανο με σκοπό την καθαίρεση του από τα όργανα της.
Ο κύριος Καραμέλος αναφέρεται σε εν κρυπτό διαδικασίες "στα μουλωχτά, δικτατορικά και με μπαμπεσιά", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Διάβασα στο Facebook  και έμαθα πως έχει πραγματοποιηθεί κάποια Γενική Συνέλευση της Ομόνοιας και πως μεταξύ άλλων έχει προταθεί στο πειθαρχικό η καθαίρεση μου από  μέλος του ΓΣ και από τοπικό πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Έχω εκπλαγεί και έχω χάσει τα λόγια μου! Δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους που εσείς κύριοι πρόεδροι δεν μας ενημερώσατε να λάβουμε μέρος και εμείς, εγώ και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της Ομόνοιας περιφέρειας Κορυτσάς, εφόσον στα προς συζήτηση θέματα υπήρχε θέμα που με αφορούσε; Γιατί φοβάστε την παρουσία μας εκεί, γιατί εργάζεστε στα κρυφά και μουλωχτά,  δικτατορικά και με μπαμπεσιά καταπατώντας κάθε δημοκρατικό και καταστατικό κανόνα με την αιτιολόγηση πως "δήθεν έχω καταπατήσει την απόφαση όταν δέχτηκα την  βουλευτική ιδιότητα πριν από έξι μήνες!!!"
Πρώτον τι δουλειά έχει η Ομόνοια με τις εκλογικές λίστες του ΔΚ το 2017, την οργάνωση δεν την ρώτησε ούτε το Κόμμα, ούτε είχε γίνει μέρος κάποιας διακομματικής συμφωνίας. Γιατί γίνεται "λαβίδα" για να βγάλει κάστανα άλλων;
Δεύτερον. Για ποια απόφαση γίνεται λόγος, διότι επίσημα δεν υπάρχει κάποια απόφαση ούτε από την Ομόνοια ούτε από το Κόμμα, διότι το ΓΣ της Ομόνοιας και το Προεδρείο της έχει πάνω από ένα χρόνο που δεν έχει συνεδριάσει; Επιπλέον, το Κόμμα (ΚΕΑΔ) έχει τρία χρόνια που δεν έχει καλέσει κανένα διοικητικό όργανο!!! Πράγματι, είναι να λυπάται κανείς, που καταντήσατε ως εδώ κύριε πρόεδρε του προέδρου! Γιατί φτάσατε σε τέτοιες προτάσεις αποφάσεων; Ή μήπως είδατε πως ο δρόμος που επιλέχθηκε ήταν απλώς ένα πήδημα στο κενό, καταντώντας την εθνική ελληνική μειονότητα να ζει μέσα στο σκοτάδι του δημοκρατικού κόμματος, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς φωνή και σε συμμαχία με ένα ανθελληνικό κόμμα! Από το φόβο πως θα δώσετε λογαριασμό για αυτά αλλά και γα άλλα, εάν εμείς ήμασταν παρόντες, προσπαθήσατε να προλάβετε το κακό  ζητώντας την καθαίρεση μου. Αλλά όπως και να έχει, εσείς θα δώσετε λογαριασμό, διότι η Εθνική Ελληνική Μειονότητα δεν θα σας συγχωρέσει ποτέ την κατάσταση στην οποία την έχετε καταντήσει σήμερα! Δεν μπορεί πια να ανεχτεί να την μεταχειρίζονται κάποιοι για προσωπικά, μικροπρεπή και συγκεκριμένων κυκλωμάτων συμφέροντα. 

Εσείς κ. Πρόεδρε της Ομόνοιας, από τότε που έχετε εκλεγεί δεν έχετε έρθει καμιά φορά στην Κορυτσά και αναρωτιέστε για το πως εμείς λειτουργούμε σύμφωνα με το καταστατικό και έχουμε μια οργάνωση πρότυπο, οργανωμένη, δραστήρια και με ευρεία υποστήριξη που μεγαλώνει καθημερινά. Μάλιστα και την μία φορά που ήρθατε  στην Εθνική Εορτή σας ζήτησαν να συναντηθείτε με το προεδρείο ή το διοικητικό συμβούλιο και δεν δεχτήκατε διότι γνωρίζατε πολύ καλά πως η πράξη την οποία έκανα για να δεχτώ την βουλευτική θέση ήταν εφαρμογή της απόφασης αυτών των οργάνων της Ομόνοιας και του κόμματος για την Περιφέρεια Κορυτσάς! Να ξέρετε πως με την αυθαίρετη "πρόταση" σας  δεν έχετε προσβάλλει μόνο εμένα αλλά και όλη την Οργάνωση της Ομόνοιας στην Περιφέρεια της Κορυτσάς.
Τώρα, μετά την απόφαση σας, θα συνεδριάσουν και πάλη τα αρμόδια όργανα μας, και σας καλούμε όλους εσάς τους προέδρους, να αναλύσουμε την κατάσταση, να καλέσουμε Έκτατο Γενικό Συμβούλιο και αν είναι αναγκαίο να λάβουμε περεταίρω πολιτικές αποφάσεις. 
Όσο αφορά την προσωπική μου στάση ως βουλευτής, συνεχίζω να βρίσκομαι στην αντιπολίτευση με αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό, εκπροσωπώντας την εθνική ελληνική μειονότητα της Περιφέρειας Κορυτσάς και όχι μόνο, αλλά και όλους τους κορυτσαίους πολίτες που με έχουν εκλέξει για τρίτη φορά ως εκπρόσωπο τους στο αλβανικό κοινοβούλιο. Η προσφορά, οι προσπάθειες και η ζωτική μου ενασχόληση δεν εξαρτάται από τις θέσεις που κατέχω, αυτό να το καταλάβετε καλά εσείς γιατί δεν με έχετε γνωρίσει καλά, και όσο θα αναπνέω δεν θα σταματήσω να εργάζομαι για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό, ως δύο υποθέσεις για τις οποίες έχω 30 χρόνια που θυσιάζω και για τις οποίες δίνω και την ζωή μου αν χρειαστεί.

Γρηγόρης Καραμέλος
Βουλευτής, Πρόεδρος Ομόνοιας, Περιφέρεια Κορυτσάς.
Κορυτσά 19 08 2019

Σχόλια