Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ράμα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η έναρξη της συζήτησης ξεκίνησε όπως ήταν αναμενόμενο με τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό στην Αλβανία. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ρώτησε πώς είναι η κατάσταση μετά τον σεισμό.
Ο Ράμα απάντησε ότι είναι δύσκολη αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί και πρόσθεσε ότι ίσως χρειαστεί να προσφύγει στην βοήθεια της Ελλάδας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι η χώρα μας φυσικά θα βοηθήσει.

Σε μια δημοσίευση στο Facebook, ο Ράμα γράφει: "ΟΗΕ, Νέα Υόρκη - Με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Φιλική και ανοιχτή συζήτηση "

Δεν είναι ακόμη γνωστό τι ελέχθη μεταξύ των δυο πρωθυπουργών στη συνέχεια, αλλά η συνάντηση έρχεται σε μια όχι τόσο καλή εποχή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Πριν από λίγες μέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Αθήνα δεν θα δεχτεί την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν δεν διασφαλιστούν τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών για διμερή ζητήματα όπως η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα έχουν επίσης ανασταλεί.

Σχόλια