Απόσταγμα παράδοσης στην Κρανιά Δήμου Φοινικαίων

Με πίστη και σεβασμό στην παράδοση ο ΠΣ “ Άγιος Κοσμάς’ Λιβαδειάς διοργάνωσε την πρώτη γιορτή τσίπουρου στην όμορφη πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο χωριό Κρανιά.

Από το πρωί στήθηκαν στην πλατεία τα καζάνια και πλήθος κόσμου από το χωριό και την γύρω περιοχή, εκμεταλλευόμενοι τον ανοιξιάτικο καιρό βρέθηκαν να πάρουν μέρος στη γιορτή,να διασκεδάσουν, να δοκιμάσουν την φετινή παραγωγή συνοδεύοντάς το με εκλεκτούς ντόπιους μεζέδες που προσφέρθηκαν δωρεάν και να παρακολουθήσουν από κοντά την παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης.

Στην γιορτή βρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακίσης, ο Δήμαρχος Φοινικαίων Χρήστος Κίτσιος , οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Καλυβιώτης και Ιωάννης Χαρίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ζήσος Λούτσης.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου με την παρουσία παραδοσιακών χορών και πολυφωνικών τραγουδιών.

Ακολούθησε γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα στους ρυθμούς της ορχήστρας του Βασίλη Καλκάνη και Κώστα Καλόγερου που ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς στην πρόσκληση του Πολυτιστικού Συλλόγου "Άγιος Κοσμάς" Λιβαδειάς.  Σημαντική ήταν και η προσφορά των εθελοντών για την επιτυχή πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την όμορφη αυτή διοργάνωση, με την ελπίδα όλων αυτή η γιορτή να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός με στόχο την διατήρηση της παράδοσης και ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

Σχόλια