Τη Δρόπολη επισκέφτηκε ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών

Τον μειονοτικό Δήμο Δρόπολης επισκέφτηκε σήμερα ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών, Sander Lleshaj.
Ο κύριος Lleshaj βρέθηκε στην Διοικητική Μονάδα Κάτω Δρόπολης στα Σωφράτικα, όπου αρχικά επιθεώρησε το Γραφείο Έκδοσης Ταυτοτήτων , το οποίο άνοιξε πριν δύο μήνες περίπου, κατά την οποία συνομίλησε και με κατοίκους του Δήμου , οι οποίοι περίμεναν να εξυπηρετηθούν στο εν λόγω γραφείο.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Τόλης, συνοδευόμενος από τους Αντιδήμαρχους Παναγιώτη Δεύτο και Παναγιώτη Λιούλιο, τον Διαχειριστή Κάτω Δρόπολης, Λευτέρη Καραντζά και Άνω Δρόπολης Θανάση Κουρεμένο, κι άλλους υπαλλήλους του Δήμου, υποδέχτηκαν στα Γραφεία της Διοικητικής Μονάδας Κάτω Δρόπολης τον κύριο Lleshaj , ο οποίος συνοδεύονταν από τον Περιφερειάρχη Αργυρόκαστρου , Astrit Aliaj, το Διευθυντή Αστυνομίας Αργυροκάστρου Perlat Vatoci και άλλους αξιωματούχους της αλβανικής αστυνομίας.
Ο κύριος Τόλης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ανταπόκριση, όσο αφορά το άνοιγμα του Γραφείου Έκδοσης Ταυτοτήτων και ζήτησε να ανοίξει ένα δεύτερο στην Άνω Δρόπολη, με τον Υπουργό να κάνει δεκτό το αίτημα και σύντομα θα ανοίξει Γραφείο και στην Άνω Δρόπολη.

Ο κύριος Lleshaj αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη φιλοξενία, δήλωσε μεταξύ των άλλων πως ... " Η 28η Οκτωβρίου είναι επίσημη εθνική γιορτή για το λαό της Δροπολης και του Πωγωνίου, και, ως τέτοια, θα πρέπει να εορταστεί δεόντως...".
Ο κύριος Τόλης, ζήτησε από τον Υπουργό καλύτερη δημόσια ασφάλεια στο χώρο μας, ενώ έθεσε το ζήτημα επάνδρωσης της αλβανικής αστυνομίας και με παιδιά από τη Δρόπολη και το Πωγώνι από τη στιγμή που λειτουργεί ήδη το Αστυνομικό Τμήμα στους Γεωργουτσάτες , χωρίς να υπάρχει κανένας συμπατριώτης μας στο Σώμα.
Επίσης, ο Δήμαρχος ζήτησε να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα του Δήμου που εδρεύει στα Βρυσερα, με ένα ακόμη πυροσβεστικό όχημα.
" Για μας,εδώ στη Δρόπολη παραμένει μεγάλο πρόβλημα η συνεχή διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας , κάτι που ζημιώνει ανεπανόρθωτα, τόσο τις βιομηχανικές, παραγωγικές κι εμπορικές επιχειρήσεις, όσο και τα νοικοκυριά" τόνισε ο κύριος Τόλης.

Ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας τόνισε πως η αλβανική κυβέρνηση επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στο μεγάλο αριθμό Αλβανών μεταναστών που εργάζονται σε αυτήν , καθώς και στην ύπαρξη της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών