ΑΣΑ: Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματα των Βορειοηπειρωτών για τις συντάξεις

Με ανάρτησή της τοποθετήθηκε η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική σχετικά με την σημερινή κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που δεν αλλάζει τίποτα στο κομμάτι της Εθνικής Σύνταξης για τους Βορειοηπειρώτες, καθώς και στο θέμα του επιδόματος των ανασφάλιστων υπερηλίκων, που παραμένουν ακόμη οι περιορισμοί στη χορήγησή του στους Βορειοηπειρώτες, παρά την ύπαρξη ψηφισμένης τροπολογίας από τον περασμένο Ιούνιο. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η μη καταβολή του εναπομείναντος επιδόματος τους τελευταίους μήνες, σε συμπατριώτες μας, για αδιευκρίνιστους λόγους.

"Φίλες και φίλοι,
κατατέθηκε σήμερα το ανεκδιήγητο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, μετά από πολυήμερη δημόσια διαβούλευση.
Σε σχέση με την Εθνική Σύνταξη, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην απαίτηση της 40ετης νόμιμης και μόνιμης διαμονής για τους πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε εξαίρεση για τους Ομογενείς.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Βορειοηπειρώτες να εξακολουθούν να θεωρούνται αλλοδαποί και στο νομοσχέδιο Βρούτση, όπως και στο νόμο Κατρούγκαλου του 2016.
Σε ότι αφορά το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Υπουργείο Εργασίας και ο κύριος Βρούτση, όχι μόνο δεν εφαρμόζει την τροπολογία του περασμένου Ιουνίου, με βάση την οποία αίρονται οι χρονικοί περιορισμοί, αλλά καταφθάνουν διαρκώς μηνύματα συμπατριωτών μας με βάση τα οποία κόβεται στα μουλωχτά κι αυτό το μικρό επίδομα των 60-100 €.

Η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική αναμένει την υλοποίηση της υπόσχεσης του πρωθυπουργού, όπως εκφράστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μια ημέρα μετά την δυναμική πορεία διαμαρτυρίας και την δημόσια παρέμβαση του συμπατριώτη μας, Χρήστου Μάστορα.
Δηλώνει, πως δεν θα κάνει βήμα πίσω από τα αιτήματα του ψηφίσματος που κατέθεσαν οι Βορειοηπειρώτες στη Βουλή των Ελλήνων, στο τέλος της πορείας, ούτε πρόκειται να ανεχθεί την εμμονή του κυρίου Βρούτση με την Βορειοηπειρώτικη Κοινότητα." σημειώνει η ΑΣΑ μέσα από ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της.

Σχόλια