Επιπλέον υγειονομικό υλικό εξασφάλισε η ΑΣΑ για τους κατοίκους της Βορείου Ηπείρου

Η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική και ο Επικεφαλής, κύριος Ανδρέας Κούρτης, με την ιδιότητα του εντεταλμένου Συμβούλου του Περιφερειάρχη Αττικής και σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου, εξασφάλισε από την Περιφέρεια Αττικής, επιπλέον υγειονομικό υλικό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προκειμένου να διανεμηθεί στους κατοίκους και φορείς της Βορείου Ηπείρου.

Ειδικότερα, το επιπλέον υλικό αυτό, θα διανεμηθεί από το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου:
  • Στο χωριό Δεβιτσάνη, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην αντίστοιχη βοήθεια που η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε για το Δήμο Δρόπολης, η ποσότητα όμως αυτή δεν επαρκούσε για τις ανάγκες του πληθυσμού,
  • Στη Χιμάρα, που είναι Ελληνικό χωριό, δεν αναγνωρίζεται όμως από το Αλβανικό κράτος ως Ελληνικό και δεν υπάγεται σε αναγνωρισμένο ελληνικό Δήμο από την Αλβανία και
  • Στην Άρτα Αυλώνος, επίσης Ελληνικό χωριό, που δεν υπάγεται σε αναγνωρισμένο από το Αλβανικό κράτος Ελληνικό Δήμο και δυστυχώς δεν υπάγεται ούτε στη δικαιοδοσία του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου. Με παράκληση του κ. Κούρτη, ο Γενικός Πρόξενος Λάμπρος Κακίσης, δεσμεύτηκε να διανείμει και στην Άρτα το απαραίτητο υλικό.
Το υγειονομικό υλικό βρίσκεται σε αποθήκες της ΑΣΑ και από αύριο θα ξεκινήσει η μεταφορά του, με ευθύνη του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου στους προορισμούς.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:
« Έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι στηρίζουμε τα αδέρφια μας τους Βορειοηπειρώτες και στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, ήταν καθήκον μας να συνδράμουμε για την καλύτερη προστασία τους από την πανδημία. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία και με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προγραμματίζουν δράσεις για τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες, με έμφαση στα ζητήματα που σχετίζονται με την προάσπιση και πρόληψη της υγείας. Παραμένουμε στο πλευρό τους και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν».

Ο κ. Κούρτης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας στο αίτημα να σταλθεί υγειονομικό υλικό στους Βορειοηπειρώτες, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία ουσιαστικής αλληλεγγύης.
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, κ. Κακίσης ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία να προσφέρει βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη εποχή και επισήμανε πως προσφέρει διαχρονική στήριξη στο Βορειοηπειρωτικό λαό.

Από την Περιφέρεια Αττικής δόθηκαν 14.000 μάσκες προστασίας, 10.000 γάντια και 600 επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικού υλικού.

Διαβάστε επίσης:
Μετά την εισήγηση της ΑΣΑ φθάνουν τα πρώτα κιβώτια υγειονομικού υλικού στη Βόρεια Ήπειρο
Η Περιφέρεια Αττικής μέσω της ΑΣΑ στέλνει υλικά για τον κορωνοϊο στους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης

Σχόλια