Αλβανία: Ανοίγουν 1η Ιουνίου οι ιδιωτικές παραλίες των ξενοδοχείων, στις 10 Ιουνίου η πρόσβαση του κοινού

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν οι ιδιωτικές παραλίες των ξενοδοχείων ενώ από τις 10 Ιουνίου θα έχει πρόσβαση το κοινό, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Edi Rama.

«Την 1η Ιουνίου, η Αλβανία θα ανοίξει εκ νέου τα χερσαία της σύνορα σε όλους τους Αλβανούς στις γειτονικές χώρες, είτε είναι κάτοχοι διαβατηρίων Αλβανών, Κοσσυφοπεδίου, Βόρειας Μακεδονίας ή Μαυροβουνίου. Αλλά οι παραλίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό από τις 10 Ιουνίου», είπε.

«Η διαδικασία σχετικά με το σύστημα της διαχείρισης των παραλιών αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα, μετά την επέμβαση για την απελευθέρωση των παράνομα καταπατημένων παραλιών. Η Ελλάδα αποφάσισε να ανοίξει τις παραλίες τον Ιούλιο, ενώ άλλες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει», δήλωσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Ο Edi Rama ενημέρωσε επίσης ότι «θα δημιουργηθεί μια προσωρινή αρχή για την αδειοδότηση των ιδιωτικών οντοτήτων αυτήν την εβδομάδα».

«Ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους δήμους. Καμία προηγούμενη σύμβαση δεν θα αναγνωριστεί εάν δεν επιβεβαιωθεί από την αρχή αδειοδότησης και καμία νέα σύμβαση δεν θα υπογραφεί από τους δήμους χωρίς την προηγούμενη έγκριση αυτής της αρχής», τόνισε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

«Θέλουμε η αλβανική ξενοδοχειακή βιομηχανία να λειτουργεί με πλήρη ικανότητα και να μην συμμετέχει σε αθέμιτο ανταγωνισμό», πρόσθεσε ο Edi Rama.

ibna.gr

Σχόλια