Πρόστιμο σε εθνικιστική οργάνωση που διαδήλωσε στο Προξενείο Αργυροκάστρου

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αρχιεπιθεωρητη Υγείας της Περιφέρειας Αργυροκάστρου, κ. Edi Sinojmeri, για την παράνομη συγκέντρωση του αλβανικού εθνικιστικού συλλόγου "Djemtë e Labërisë" έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.

Ο εν λόγω Σύλλογος, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000.000 λεκ (περίπου 40 χιλιάδες ευρώ)

Το πρόστιμο επιβλήθηκε, καθώς οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, που έχουν επιβληθεί λόγω του Κορωνοϊου, δεν εφαρμόστηκαν. Το πρόστιμο παραδόθηκε σε τρεις από τους διοργανωτές, λίγο μετά την ανακοίνωση του τερματισμού της διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, με την διαμαρτυρία αυτή ζητούν την απομάκρυνση του Έλληνα Γενικού Προξένου στο Αργυρόκαστρο. Χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως φασιστικό κράτος που δεν σταματά την προπαγάνδα και την επίθεση εναντίων των Αλβανών και του αλβανικού πολιτισμού.
Επίσης, χαρακτηρίζουν σκάνδαλο το κάψιμο ελληνικής σημαίας στους Αγίους Σαράντα, πριν από δυο ημέρες, από μέλος της Ελληνικής Μειονότητας.

Πρόκειται για να βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα και «ανακάλυψαν» τα αλβανικά ΜΜΕ, στο οποίο υποτίθεται πως Έλληνας μειονοτικός καίει αλβανική σημαία. Βίντεο που ελέγχεται για την γνησιότητα του, το χρόνο τέλεσης, αλλά και τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί. Αν όμως σε αυτό προσθέσουμε και τα ανόητα, με κάποια ορθογραφικά λάθη, αλλά από σταθερό χέρι με εμπειρία στην χρήση σπρέι συνθήματα με αναφορά στον Κατσίφα και την Ελλάδα, που γράφτηκαν στο χωριό Γράψη του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης, με εμφανώς προβοκατόρικο τρόπο, μπορούμε να συμπεράνουμε την σκοπιμότητα με την οποία προβάλλεται στην αλβανική κοινή γνώμη το εν λόγω βίντεο.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μπροστά από το Ελληνικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρο, πολλές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Προξενείο, οι οποίες προσήγαγαν 9 άτομα. Όλα αυτά σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που η συμμετοχή ήταν ελάχιστη και από άτομα που είχαν μεταφερθεί από άλλες περιοχές της Αλβανίας.

Σχόλια