Δημοκρατικό Κόμμα: Ο Ράμα θα χρησιμοποιήσει διάφορους ελιγμούς για να εξασφαλίσει τρίτη θητεία

Ο Έντι Παλόκα, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι ο Έντι Ράμα θα χρησιμοποιήσει διάφορους ελιγμούς για να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία και ότι θα ήταν έτοιμος να μοιραστεί την εξουσία για να διαιρέσει την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τον Παλόκα, ο Ράμα έχει ήδη κάνει τις ίδιες προσφορές κατανομής εξουσίας και στα δύο πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης, του οποίου ο ιδρυτής, Ίλιρ Μέτα, κατέχει επί του παρόντος τη θέση του Προέδρου της Αλβανίας. Ο Παλόκα λέει ότι πρόσφερε ακόμη και τη θέση του πρωθυπουργού στον Μέτα και να παραιτηθεί από την προεδρία, προκειμένου να διαιρεθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, Ο Παλόκα λέει ότι η ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ενσωμάτωσης (Μόνικα Κρυεμάδι, σύζυγος του Προέδρου Μέτα), έχει ήδη δηλώσει ότι ο Πρωθυπουργός θα διοριστεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, αφού κερδίσει τις εκλογές.


Όσον αφορά την εκλογική μεταρρύθμιση, ο αντιπρόεδρος του ΔΚ ανέφερε ότι η συμφωνία της 14ης Ιανουαρίου προβλέπει ότι η συζήτηση μπορεί να παραπεμφθεί στον ΟΑΣΕ σε περίπτωση αδιέξοδου αλλά ο Ράμα δεν θέλει.

Ο Παλόκα κατηγόρησε το Σοσιαλιστικό Κόμμα ότι ζήτησε από τους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης να δηλώσουν τα ονόματα των μελών της οικογένειας που θα πρέπει να τους ψηφίσουν, με αντάλλαγμα τη διατήρηση των θέσεών τους. Για τον Παλόκα, αυτό είναι παραβίαση του νόμου και η Εισαγγελία θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει παρέμβει.

Τέλος, δηλώνει σίγουρος ότι κόμμα του θα είναι οι νικητής στις επόμενες εκλογές και ότι το 80% των Αλβανών θέλει αλλαγή. Είπε ότι το ΔΚ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο με την εσωτερική διαδικασία επιλογής των υποψηφίων και ότι έχει ήδη δημιουργήσει ένα πνεύμα εμπιστοσύνης και κατανόησης.

Σχόλια