Σελλειό Δρόπολης [Βίντεο]

Το Σελλειό, είναι ένα μικρό και όμορφο χωριό το οποίο ανήκει στον Δήμο Δερόπολης. Νοτιά συνορεύει με το βουνό Στουγάρα, δυτικά με το χωριό Κλεισάρι, βορειοανατολικά με το Λυκομίλι, ανατολικά με την Σωτήρα και την Κακογοραντζή που τελευταία μετονομάστηκε Κρυονέρι.

Τα σπίτια του χωριού είναι παραδοσιακά. Χτισμένα με πέτρα και οι στέγες τους σκεπασμένες με πλάκα. Στέκουν καμαρωτά στους πρόποδες της Στουγάρας περιμένοντας καρτερικά τους καλοκαιρινούς μήνες για να γεμίσουν οι αυλές τους παιδικές φωνές.
Η ερήμωση είναι γεγονός. Πλέον στο χωριό οι μόνιμοι, τρίτης ηλικίας, κάτοικοι είναι ελάχιστοι.
Στην πλατεία του χωριού είναι χτισμένο το πολιτιστικό κέντρο. Το αγροτικό ιατρείο και το κόντισμα του Αγίου Κοσμά. Αρκετές βρύσες με τρεχούμενο νερό ξεδιψούν τους διαβάτες. Πόρτες αριστουργήματα σου τραβάνε την προσοχή και λίγο πιο κάτω στέκει περήφανη η Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πέραν τις γειτονιές και τα γραφικά σοκάκια.. αποτελεί και ο φυσικός πλούτος. Ως επισκέπτης αξίζει να επισκεφτείς το φαράγγι του Τσόκλι όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι. Με τα γάργαρα νερά και τις δασωμένες πλαγιές με έλατα.

BARUTAS BROTHERS

Σχόλια