Σοσιαλιστικό Κόμμα: Την πόρτα της εξόδου βλέπει ο πρώην ΥΠΕΞ Μπουσάτι

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, είναι πολύ πιθανόν να μην είναι υποψήφιος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας του πρωθυπουργού Έντι Ράμα (PS). Η απόφαση δεν είναι ακόμη επίσημη, αλλά ανακοινώθηκε στη Σκόδρα, την εκλογική ζώνη του Μπουσάτι, από τον απεσταλμένο του Ράμα, Ιλίρ Μπεκάι, πρώην Υπουργό Υγείας που αποκαταστάθηκε και πάλι από τον Πρωθυπουργό.

Ο Μπεκάι πραγματοποίησε συνάντηση με τις τοπικές δομές του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Σκόδρα, υπό την ιδιότητα του πολιτικού συντονιστή που διορίστηκε από τον Ράμα στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος

Παρόλο που δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Μπουσάτι, ο Μπεκάι μίλησε για έλλειψη εργασίας με τις δομές του κόμματος τον τελευταίο χρόνο. Ο Μπεκάι υπαινίχθηκε ότι του δόθηκε από τον Ράμα η αρμοδιότητα για τον καταρτισμό του καταλόγου των υποψηφίων του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Περιφέρεια της Σκόδρας για τις εκλογές του επόμενου έτους.

Ο Μπουσάτι υπήρξε ισχυρός αντίπαλος της ιδέας ανταλλαγής γης μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, που πρότεινε ο Πρόεδρος της Σερβίας Βούτσιτς και υποστηρίχθηκε από τον Ράμα και τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Θάτσι.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια