Φωτιές ανάβουν οι δηλώσεις Μαγιορκίνη για τα αδήλωτα κρούσματα

Φωτιές άναψε η δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη στην ενημέρωση με τον Νίκο Χαρδαλιά το απόγευμα της Τρίτης ότι τα αποτελέσματα των τεστ που γίνονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν δηλώνονται και, συνεπώς, τα θετικά κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί να είναι λιγότερα από τα πραγματικά!

Η προσπάθεια του Γκ. Μαγιορκίνη να ανασκευάσει στη συνέχεια την αρχική του τοποθέτηση με διάφορες δικαιολογίες, ενέτεινε τις υποψίες που ούτως ή άλλως υπήρχαν στην κοινωνία (και όχι μόνο στους συνομοσιολόγους) όλο το τελευταίο διάστημα.

Κάποιοι ειδικοί επιστήμονες, μάλιστα, στους οποίους απευθύνθηκε η στήλη, εκτιμούν ότι τα αδήλωτα κρούσματα μπορεί να ανέρχονται ακόμα και σε χιλιάδες, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα με τα τεστ στον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό, παρότι οι ιδιώτες που υποβάλλονται σε τεστ, έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν τυχόν θετικό αποτέλεσμα.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, ενώ η αποκάλυψή της μάλλον συμβάλλει και στην κλιμακούμενη αμφισβήτηση του χειρισμού της δεύτερης φάσης της πανδημίας από την κυβέρνηση. Ίσως και για κάποιους από τους ειδικούς...

Βασίλης Σκουρής
ieidiseis.gr

Διαβάστε σχετικά:

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια