Μέτα: Η Ελληνική Μειονότητα γέφυρα φιλίας μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας


Μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ράμα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα.

Ο αρχηγός του κράτους είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται στο πνεύμα της καλής γειτονίας.

«Είχα μια θερμή συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Νίκο Δένδιας. Εξέφρασα ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της αλβανικής εξωτερικής πολιτικής και τόνισα ότι πρέπει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται στο πνεύμα της καλής γειτονίας », έγραψε ο Πρόεδρος Μέτα, προσθέτοντας ότι η εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία είναι μια ισχυρή γέφυρα φιλίας εδώ και καιρό.

«Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία είναι μια ισχυρή γέφυρα για τη μακροχρόνια φιλία μας και μαζί με τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα αποτελούν το θεμέλιο της υγιούς και μακροχρόνιας σχέσης μας», έγραψε ο Πρόεδρος της Αλβανίας.

Όσον αφορά την οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου, ο Πρόεδρος Μέτα ενθάρρυνε να αντιμετωπιστεί μέσω ειλικρινούς διαλόγου και αμοιβαίου σεβασμού.

«Όσον αφορά την οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου, τον ενθαρρύνω να αντιμετωπιστεί μέσω ειλικρινούς διαλόγου, αμοιβαίου σεβασμού, με στόχο μια μόνιμη και διαρκή λύση, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, τη νομοθεσία της Αλβανίας και της Ελλάδας, την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας », κατέληξε.

Σχόλια