Πανηπειρωτική: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών επικύρωσε ό,τι ο λαός είχε πιστοποιήσει με την ψήφο του. Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση και τέτοια φασιστικά μορφώματα δεν έχουν καμιά θέση στην ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα όμως η συνείδηση του Έλληνα απαιτεί να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση για τις αιτίες που γεννούν το φασιστικό φαινόμενο, καθώς και ποιοι είναι αυτοί που στήριξαν, χρηματοδότησαν και υπέθαλψαν τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Η Ήπειρος «έχει κατακαεί» από τη φασιστική επιδρομή των ναζιστών και των αιμοσταγών συνεργατών τους -ντόπιων και ξένων- που αποτέλεσαν τη φασιστική -εγκληματική κουστωδία και μετέτρεψαν τα χωριά της Ηπείρου σε μέρη λιπασμένα με τα σώματα αγωνιστών και ποτισμένα με τα δάκρυα γυναικών- Ηπειρωτισσών. Ό,τι γράφτηκε με αίμα ασφαλώς δεν σβήνεται ούτε με βρώμικο μελάνι κι ούτε με απειλές από τις όποιες ναζιστικές-εγκληματικές συμμορίες.

Η Ήπειρος ακόμη «έχει κατακαεί» από την ξενιτιά και οι Ηπειρώτες δεν ανέχονται τέτοιες φασιστικές επιδρομές κατά μεταναστών. Ούτε ο «Ξένιος Δίας» ούτε το Ηπειρώτικο ήθος δέχονται τέτοιες δολοφονικές πρακτικές.

Για όλα αυτά πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, να προσπαθούμε, να αγωνιζόμαστε και να μην εφησυχάζουμε, για να είμαστε βέβαιοι ότι ποτέ πια δεν θα εκκολαφθεί σ’ αυτόν τον τόπο ο φασισμός.

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών συνιστά μια παρακαταθήκη ελευθερίας, αξιοπρέπειας και διδαχής: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ο φασισμός δεν έχει καμιά θέση στην ελληνική κοινωνία.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Σχόλια