Κακαβιά: Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊο

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά στην ενημέρωση της Παρασκευής.
Από αύριο, 7 Δεκεμβρίου 2020, στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς, δεν θα επιτρέπεται σε όλα τα άτομα που βρίσκονται θετικά στα rapid test, να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. 
Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, τα μέτρα λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ, θα επιβάλλονται διοικητικά μετρά σε όσους. θετικοί στον κορωνοϊο, επιχειρήσουν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Για ακόμη μια φορά οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ακροβατούν στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας, εάν δεν τα ξεπερνούν.
Αναφερόμαστε προφανώς στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, που είναι Έλληνες πολίτες και ζουν στις πατρογονικές εστίες ή χρειαστεί για κάποιον σημαντικό λόγο να τις επισκεφθούν.
Είναι εμφανές πως δεν υπάρχει καμία ηθική και νομική κατοχύρωση σε τέτοιου είδους αποφάσεις. Κι αν η ηθική τους, τους επιτρέπει να εμποδίσουν την είσοδο σε Βορειοηπειρώτες Έλληνες πολίτες, το Σύνταγμα δεν επιτρέπει μέτρα που περιορίζουν την ελεύθερη είσοδο στη χώρα σε Έλληνες πολίτες.

Μέχρι σήμερα, όλοι όσοι εντοπίζονταν θετικοί μπορούσαν να εισέλθουν στην χώρα με την υποχρέωση να μπουν σε 14ημερη καραντίνα, όπως είναι λογικό.

Στις αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα επιτρέπεται η είσοδο σε όσους χρειαστούν νοσηλεία, όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες σε 15 περίπου, ίσως και περισσότερα, μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια