Τα Τίρανα φλέγονται (vid)

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, τα Τίρανα κυριαρχούνται από τη διαμαρτυρία για τη δολοφονία του 25χρονου Klodian Rasha από τους αστυνομικούς.

Από τις 18.00, εκατοντάδες διαδηλωτές, κυρίως νέοι, βγήκαν στους δρόμους των Τιράνων, ενώ σε αντίθεση με χθες, οι αρχές επιβολής του νόμου ήταν πιο προετοιμασμένες σήμερα και με αυξημένα μέτρα κυρίως στις εισόδους των δημοσίων κτιρίων κατά μήκος της λεωφόρου «Dëshmorët e Kombit».

Αν και ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε στα πρώτα λεπτά της διαμαρτυρίας ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Σαντέρ Λέσαϊ, είχε παραιτηθεί , το γεγονός αυτό επικροτήθηκε από τους διαδηλωτές, αλλά και πάλι δεν αποσύρθηκαν από το δρόμο

Η διαμαρτυρία συνοδεύτηκε από πολλές εντάσεις και συγκρούσεις, οι οποίες απαιτούσαν την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να έχουν διασκορπιστεί σε αρκετά σημεία των Τιράνων, ξεκινώντας από το Υπουργείο Εσωτερικών. Μια ομάδα από αυτούς επιτέθηκαν στο μουσείο στα Τίρανα και μετά στην πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ, επίθεση δέχθηκαν και τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ξαφνικά, σε πολλούς δρόμους των Τιράνων , πετάχτηκαν πινακίδες στο έδαφος, κάηκαν κάδοι σκουπιδιών που αναποδογυρίστηκαν στους δρόμους, δημιουργώντας μποτιλιάρισμα.

Μπροστά από την Αστυνομική Διεύθυνση, υπήρξαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, όπου έγιναν κάποιες συλλήψεις. Στη συνέχεια μετακινήθηκαν στους δρόμους του πρώην μπλοκ για να βγουν στον πρωθυπουργό.

Τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώθηκαν επίσης σε στιγμές που χρησιμοποιήθηκε βία εναντίον των διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, όπως το χτύπημα σε κεφάλι νεαρού που αιμορραγούσε.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσει το πλήθος.

Η σημερινή διαμαρτυρία επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις της χώρας, σε μικρότερο βαθμό, ενώ,  πέρασε τα σύνορα, καθώς, ομάδας Aλβανων μεταναστών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και  στο Λονδίνο.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια