Αλβανία: Από τη Γερμανία προέρχονται τα πρώτα εμβόλια

Σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησαν στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λέγεται ότι το εμβόλιο προήλθε από τη Γερμανία. 

Το εμβόλιο Pfizer έφτασε στην Αλβανία μαζί με όλες τις απαραίτητες δομές, σύριγγες και φιαλίδια.
Πριν από μια ημέρα, ο πρωθυπουργός Ράμα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι μια χώρα της ΕΕ έχει δώσει στην Αλβανία 975 δόσεις του εμβολίου, προσθέτοντας ότι δεν θα δημοσιοποιήσει το όνομα.

Καθώς η Αλβανία κυκλοφόρησε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου, υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποδείξει πόσο πλήρωσαν στην Pfizer και τη BioNtech, καθώς και πώς έφτασαν αυτές οι πρώτες δόσεις από τη Γερμανία. 
Επίσης, δεν είναι γνωστό σε ποιες συνθήκες διατηρείται το εμβόλιο, ενώ ο πρωθυπουργός Ράμα δήλωσε ότι τα βίντεο που τεκμηριώνουν την αποθήκευση του εμβολίου θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.
Οι πρώτες δόσεις εμβολίου που εμβολιάστηκε νοσοκομειακό προσωπικό προέρχονταν από τη Γερμανία, αλλά δεν είναι σαφές ποια χώρα τις παραχώρησε.

Η διαδικασία εμβολιασμού στην Αλβανία ξεκίνησε την προηγούμενη ημέρα και σύμφωνα με το σχέδιο που έχει δημοσιευτεί, οι πρώτες δόσεις θα δοθούν στο υγειονομικό προσωπικό και στη συνέχεια στους ηλικιωμένους.

Διαψεύδει η Γερμανία
Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Υγείας, Sebastian Gülde, δήλωσε ότι «Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας δεν έχει στείλει δόσεις εμβολίου σε άλλες χώρες», προσθέτοντας ότι η χώρα δεν έχει «πληροφορίες σχετικά με τον δότη» των εμβολίων στην Αλβανία.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια