Μέτα: Σκόπιμη η εγκατάλειψη της γεωργίας και του τουρισμού

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, εξέφρασε την ανησυχία του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης για αυτό που περιέγραψε ως αποχώρηση της Αλβανίας από τις ράγες της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως είπε, “για εκτροχιασμό ολόκληρου του κράτους”.
«Ανησυχώ πολύ και ανησυχώ εδώ και χρόνια για το φαινόμενο του πληθυσμού της Αλβανίας, επειδή δεν έδιναν στους νέους την ευκαιρία να μείνουν στη χώρα, να μην επενδύσουν στην ποιοτική τους εκπαίδευση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, καθώς και να μην τους προσφέρουν προοπτική καλύτερης αμειβόμενης εργασίας», συνέχισε ο Μέτα.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, επικεντρώθηκε επίσης στην γεωργία και τον τουρισμό, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη σκόπιμη εγκατάλειψη της γεωργίας και του τουρισμού. «Αν κοιτάξουμε τις υποστηρικτικές πολιτικές, ήταν πολύ πλασματικές και προπαγανδιστικές, κάτι που ουσιαστικά αποκλείει και δεν υποστηρίζει τους αγρότες», δήλωσε ο Μέτα.
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Αλβανίας σημείωσε ότι «η ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό ήταν πολύ μικρή, σχεδόν δέκα φορές λιγότερη από την Βόρεια Μακεδονία ή έξι φορές λιγότερη από το Κοσσυφοπέδιο. Με άλλα λόγια, παρέχουμε τη χαμηλότερη υποστήριξη στους αγρότες, σε σύγκριση με όλες τις χώρες της περιοχής».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον ίδιο, το δυναμικό για γεωργική παραγωγή, κτηνοτροφία, για τη βιομηχανία γεωργικών ειδών διατροφής της Αλβανίας είναι εξαιρετικό.
«Η χώρα πρέπει να επενδύσει στη γεωργία, τον τουρισμό, τον αγροτουρισμό, σε αυτούς τους τομείς που είναι ζωτικής σημασίας για την Αλβανία και ταυτόχρονα συνδέεται με τις περισσότερες αλβανικές οικογένειες από τους Αγίους Σαράντα έως την Τροπόγια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δυναμικό που έχει η Αλβανία και που μπορεί να εξασφαλίσει μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας», κατέληξε ο Μέτα./ibna.gr
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια