Αλβανία: Τα μηνύματα των Μέτα και Ράμα για την 553η επέτειο από τον θάνατο του Σκεντέρμπεη

Σήμερα, ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, τιμούν την 553η επέτειο από τον θάνατο του εθνικού ήρωα Γεώργιου Καστριώτη Σκεντέρμπεη, ο οποίος πέθανε στις 17 Ιανουαρίου 1468.

Ο πρωθυπουργός Ράμα δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook από το Μνημείο του Σκεντέρμπεη, γράφοντας: «Καλημέρα, αυτήν την ημέρα μνήμης του  Gjergj Castriot Skanderbeg, σας εύχομαι μια όμορφη Κυριακή».

Το μνημείο Σκεντέρμπεη βρίσκεται στο μέρος όπου πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου 1444 το «Σύμφωνο της Λέζας» και όπου στις 17 Ιανουαρίου 1468 θάφτηκε ο εθνικός ήρωας.

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος Μέτα γράφει ότι ο Σκεντέρμπεης θα παραμείνει για πάντα το ενωτικό σύμβολο του έθνους. Ο Μέτα τονίζει ότι ο Σκεντέρμπεης είναι η υπερηφάνεια, η έμπνευση, η δύναμη και η δόξα του έθνους.

"Ο Gjergj Kastrioti Skënderbeu, θα παραμείνει για πάντα το πιο ενοποιητικό σύμβολο, που ήξερε πώς να μας ενώσει σε ένα Μεγάλο Σύμφωνο, όταν η ύπαρξή μας απειλούνταν περισσότερο από ποτέ, ο πιο ζωντανός Αλβανός ανάμεσα στους ζωντανούς Αλβανούς, το καθοριστικό και το πιο αξιοπρεπές διαβατήριο της ευρωπαϊκής μας σχέσης, του Εθνικού Ήρωά μας και της Ενωμένης Ευρώπης. Η υπερηφάνεια, η έμπνευση, η δύναμη και η δόξα μας!", γράφει ο πρόεδρος της Αλβανίας.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια