Ο Νίκος Κούρης υποψήφιος του κόμματος ΕΕΜΜ στην Περιφέρεια Αυλώνας

To Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» - ΕΕΜΜ, αποφάσισε, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Λιβαδειά, επικεφαλής της λίστας των υποψηφίων της περιφέρειας Αυλώνας να οριστεί ο γιατρός Νίκος Κούρης.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Ηλίας Καλυβιώτης, μετέφερε στα μέλη την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Προεδρείου του κόμματος ώστε επικεφαλής της λίστας των υποψηφίων της περιφέρειας Αυλώνας να οριστεί, Νίκος Κούρης - ένας αξιόλογος ιατρός διακριτός στον αγώνα για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών στην περιοχή του Νότου, αλλά και φλογερός υπερασπιστής των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Με απόλυτη πλειοψηφία το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος  επικύρωσε αυτή την απόφαση εκφράζοντας ανοιχτά τη συμπάθειά και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ο πρόεδρος του Κόμματος, Χρήστος Κίτσος , αναλύοντας την πρόσφατη πολιτική κατάσταση εν όψει εκλογών τόνισε ότι "ο εκλογικός νόμος για μία ακόμη φορά κόπηκε στα μέτρα των μεγάλων κομμάτων και αυτό δυσκολεύει τα μικρά κόμματα. Η πρότασή μας για ποσοστιαία συμμετοχή της μειονότητας δεν ελήφθη υπόψη, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοήσει στον αγώνα για εκπροσώπηση στην αλβανική βουλή. Διαθέτουμε τόσα ισχυρά εφόδια που μπορούμε να διαγωνιστούμε αξιοπρεπώς. Και ένα απ’ αυτά είναι ο Νίκος Κούρης, ένα μοντέλο ανθρώπου και φιλανθρώπου που λείπει στην Αλβανία."

Ο Νίκος Κούρης τόνισε ότι "το κύριο μέλημά μας πρέπει να είναι τα συμφέροντα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας γι’ αυτό διατίθομαι στην υπηρεσία του αγώνα τον οποίο πρέπει να κάνουμε από κοινού και με τις άλλες δυνάμεις και πρόσωπα του τόπου. Σεβόμαστε τη δημοκρατία και την διαφορετική άποψη αλλά σε καμία περίπτωση δε θεωρούμε ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός θα πρέπει να μας φέρει εχθρική αντιπαλότητα. Εμείς  ως γνώμονα έχουμε την προστασία και ανάπτυξη  του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, διασφάλισης περιουσιακού, παιδείας στη μητρική γλώσσα, συμμετοχής στο δημόσιο στο ποσοστό που μας ανήκει, ισονομία και άλλα ζωτικά που αγγίζουν την καθημερινότητα μας.  Αναζητούμε την ενότητα και η ενότητα είναι η πράξη, το συγκεκριμένο έργο για τον πολίτη,  για τον κάθε άνθρωπο και για το σύνολο. Η τεχνητή ενότητα δεν εξυπηρετεί τα κοινά μας,  δε βολεύει, αλλά παρά μόνο  παρατείνει τη ζοφερή κατάσταση που βρισκόμαστε", τόνισε ο κύριος Κούρης.

Το Εθνικό Συμβούλιο τους ΕΕΜΜ έκανε έκκληση στην οργάνωση της Ομόνοιας και ΚΕΑΔ να στηρίξει ως κοινή την υποψηφιότητα του Νίκου Κούρη στην Περιφέρεια της Αυλώνας για να στεφτεί  αυτή τη δύσκολη περίσταση με μια αξιόλογη εκπροσώπηση στη βουλή με την προϋπόθεση αυτό να σταθεί ως αφετηρία για μια πραγματική και ουσιαστική  πολιτική ένωση του Ελληνισμού της Αλβανίας στις επόμενες δεκαετίες.

Το Εθνικό Συμβούλιο συγκρότησε ταυτόχρονα δύο επιτροπές, η μία από τις οποίες αποτελείται από τον Χρ. Κίτσο, Ν. Κούρη, Ρ.Τσάκουλη και Η. Καλυβιώτη, η οποία εξουσιοδοτήθηκε για τις διαπραγματεύσεις και η άλλη με Κ.Θοδωρη, Γ.Ζαφείρη, Ε.Παππά, Π. Σκεύη, Α. Γκούτη, Μ. Παππά για τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών για την εγγραφή του κόμματος και του υποψηφίου στην Εκλογική Εφορευτική Επιτροπή.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 


Σχόλια