Ράμα: Η Αλβανία εξασφάλισε 500 χιλιάδες δόσεις εμβολίου της Pfizer

Πεντακόσιες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα χορηγηθούν στην Αλβανία, ανέφερε ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα την Παρασκευή, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο η πρώτη παρτίδα 10 χιλιάδων δόσεων, που θα εμβολιάσουν 5 χιλιάδες άτομα, θα φθάσει την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είπε ότι δύο χώρες θα υποστηρίξουν την Αλβανία με τις πρώτες 10 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ωστόσο δεν ανέφερε τα ονόματα αυτών των δύο χωρών. Ακόμη 30 χιλιάδες δόσεις θα φθάσουν τον Φεβρουάριο.

«Το σχέδιο εμβολιασμού θα εφαρμοστεί σύμφωνα με τις προβλέψεις που κάναμε», δήλωσε ο Ράμα καθώς πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες για να κλείσει μια άλλη συμφωνία εμβολιασμού με την AstraZeneca.

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι επαγγελματίες υγείας και όσοι φροντίζουν ομάδες κινδύνου, καθώς εκπαιδευτικοί και ηλικιωμένοι, θα έχουν προτεραιότητα στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Ο Ράμα είπε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν και εθελοντικός, ενώ, παράλληλα επέκρινε την ΕΕ τονίζοντας ότι η απόφαση της να διαφοροποιήσει τα Βαλκάνια είναι απαράδεκτη ηθικά, ακατανόητη πολιτικά και αδικαιολόγητη.

Σχόλια