Ράμα: «Γελοία η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας για τα εμβόλια»

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας επέκρινε τη Ρωσική Πρεσβεία στην Αλβανία που προέτρεψε την κυβέρνησή του να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία την αγορά του εμβολίου «Sputnik-V», μετά την καταγγελία του Ράμα για το σχέδιο διανομής εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χθες, η ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα  με ανάρτησή της υπενθύμισε στην κυβέρνηση Ράμα ότι το εμβόλιο Sputnik είναι διαθέσιμο εάν το χρειαζόταν.

Ο Ράμα χαρακτήρισε την ανάρτηση «ακατάλληλη» και «γελοία».

«Νόμιζα ότι ήταν meme, γιατί για μια σοβαρή κατάσταση είναι απολύτως ακατάλληλο να κάνουμε τέτοιες προκλήσεις. Όταν λέω πρόκληση δεν εννοώ να παραδώσω διπλωματικό διάβημα στη Ρωσία, διότι πρόκειται για γελοία πρόκληση. Και δεν είναι καλό για μια σοβαρή χώρα όπως η Ρωσία να γίνει γελοία με τέτοιες θέσεις […] Εκφράζω τη λύπη μου για αυτό […] »

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ότι θα καλωσορίσει συγγνώμη από τη Ρωσική Πρεσβεία, ακόμη και αν πρόκειται παρανόηση.

Επιπλέον, είπε ότι η Αλβανία επικεντρώνεται τώρα στη λήψη εμβολίων από την Pfizer / BioNTech, την Astrazeneca και τη Moderna, αλλά ότι η κυβέρνησή του δεν κρίνει άλλα εμβόλια, είτε προέρχονται από τη Ρωσία, την Κίνα είτε από άλλες χώρες.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια