Νικητής ο Ράμα, χωρίς πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση διεξήγαγε η Αλβανο-Ισραηλινή εταιρεία δημοσκοπήσεων "GeoCartography". Σύμφωνα με αυτήν το Σοσιαλιστικό Κόμμα κερδίζει τις εκλογές, με περίπου 2 % περισσότερο από το Δημοκρατικό Κόμμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η αντιπολίτευση της Αλβανίας, το ΔΚ και το ΣΚΕ, θα πάρουν μαζί 71-74 έδρες στη Συνέλευση, δηλαδή την πλειοψηφία.

Ο ΣΚ του σημερινού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, κερδίζει 44,54 %, σε έδρες μεταφράζεται 65-67.
Το ΔΚ με επικεφαλής τον Λουλζιμ Μπάσα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, παίρνει 61-63 έδρες, ή 42,18%.
Ενώ το ΣΚΕ της Μόνικα Κρυεμάδι παίρνει 10 ή 11 έδρες, που είναι 9,32 %.

Η έρευνα διεξήχθη σε εννιά εκλογικές περιφέρειες της χώρας και συμμετείχαν 3778 άτομα.

Το ΔΚ βγαίνει πρώτο στις Περιφέρειες Σκόδρα, Λεζα, Κουκες, Ντίμπρα, Δυρράχιο, ίσως και Κορυτσά 
Το ΣΚ αναμένεται να κερδίσει στις Περιφέρειες Τίρανα, Ελμπασάν, Φίερι, το Μπεράτι, Αυλώνα και Αργυρόκαστρο.

Η ίδια εταιρεία είχε προβλέψει το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στο Κόσοβο, όμως, το εκλογικό σύστημα στην Αλβανία διαφέρει από το σύστημα του Κοσσυφοπεδίου. Το εκλογικό σύστημα στην Αλβανία είναι αναλογικό σε κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά. Υπάρχουν 12 εκλογικές περιφέρειες από τις οποίες εκλέγονται συνολικά 140 βουλευτές. Τα Τίρανα έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών (36).

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτά είναι τα αποτελέσματα για κάθε εκλογική περιφέρεια:

1. Περιφέρεια Τιράνων (36)
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η περιοχή των Τιράνων κερδίζεται από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης (PD-LSI). Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα έχει 17 βουλευτές, το Δημοκρατικό Κόμμα 16 και το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης 3 βουλευτές. Η πιθανότητα το αποτέλεσμα ΔΚ-ΣΚ θα αντιστραφεί υπέρ του ΔΚ (δηλ. 16 έως 17) είναι 29,5% ενώ η διατήρηση του (17 έως 16) είναι 69,5%. 
Πρόβλεψη :  ΣΚ 17, ΔΚ 16 , ΣΚ 3 βουλευτές

2. Περιφέρεια Φίερι (16)
Το Φίερι, ιστορικά, είναι ένα από τα προπύργια του Σοσιαλιστικού.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από τη δημοσκόπηση, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει 8 ασφαλείς θέσεις και έχει πιθανότητα 66% να κερδίσει ένατη. Το Δημοκρατικό Κόμμα παίρνει 6 βουλευτές και το ΣΚΕ παίρνει 1 βουλευτή (υπάρχει πιθανότητα 34% για το δεύτερο).
Πρόβλεψη:  ΣΚ 9, ΔΚ 6 και ΣΚΕ 1

3. Περιφέρεια Δυρραχίου (14)
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι το Δημοκρατικό Κόμμα κερδίζει 7 έδρες και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 6. Θα γίνει μάχη μεταξύ των τριών (ΔΚ, ΣΚ και ΣΚΕ) για την τελευταία έδρα.
Πρόβλεψη: ΔΚ 7, ΣΚ 6, ΣΚΕ 1

4. Περιφέρεια Ελμπασάν (14)
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει εξασφαλίσει 7 έδρες, αλλά πολύ λίγες πιθανότητες για την όγδοη. Το Δημοκρατικό Κόμμα παίρνει 5 έδρες ενώ το ΣΚΕ 2 έδρες.
Πρόβλεψη: ΣΚ 7, ΔΚ 5, ΣΚΕ 2

5. Περιφέρεια Αυλώνας (12)
Σύμφωνα με την έρευνα τα πράγματα εδώ είναι ξεκάθαρα. Το Σοσιαλιστικό κερδίζει, χάνοντας μια έδρα σε σχέση με τις εκλογές του 2017.
Πρόβλεψη: ΣΚ 7, ΔΚ 4, ΣΚΕ 1

6. Περιφέρεια Κορυτσάς (11)
Στην Κορυτσά, με βάση τη δημοσκόπηση, το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. Το Σοσιαλιστικό έχει 4 εξασφαλισμένες έδρες, 4 το Δημοκρατικό, 1 το ΣΚΕ και οι υπόλοιπες δυο είναι διεκδικούμενες κι από τα τρια κόμματα. Πιθανότερο σενάριο να πάει η μια στο ΣΚ και η άλλη σε ένα εκ των ΔΚ ή ΣΚΕ.

7. Περιφέρεια Σκόδρας (11)
Στη Σκόδρα είναι αρκετά ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα της έρευνας, καθώς, είναι πιθανό μια έδρα να πάει σε άλλο κόμμα, πέραν των τριών. Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει 5 ασφαλείς θέσεις, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει 4 ασφαλείς θέσεις, το ΣΚΕ έχει μια ασφαλή θέση, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό του Τομ Ντόσι και το Κίνημα Αλλαγής της Τζοζέφινα Τοπάλι θα παλέψουν για μια έδρα. 
Πρόβλεψη: ΣΚ 4 έδρες, ΔΚ 5 έδρες ΣΚΕ 1 έδρα και 1 έδρα σε ένα από τα άλλα κόμματα

8. Περιφέρεια Μπερατίου (7)
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει εξασφαλίσει 4 έδρες, το Δημοκρατικό 2.  Η πιθανότητα ότι το ΣΚ θα κερδίσει 5 βουλευτές είναι 25%, ενώ το ΣΚΕ έχει 75% πιθανότητες να κερδίσει μια έδρα.
Πρόβλεψη: ΣΚ 4, ΔΚ 2, ΣΚΕ 1

9. Περιφέρεια Λέζας (7)
Η Λέζα είναι μια άλλη περιοχή όπου η αντιπολίτευση ΚΔ-ΣΚΕ θα κερδίσει περισσότερους βουλευτές από το ΣΚ. Το προβλεπόμενο αποτέλεσμα είναι ΣΚ 3 έδρες, ΣΚ 3 έδρες, ΣΚΕ 1 έδρα.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια