Αργυρόκαστρο: Βίντεο δείχνει νοθεία στην καταμέτρηση των ψήφων (vid)

Το Κίνημα Αυτοπροσδιορισμού (VV) στην Αλβανία, δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάζεται ως «αποδεικτικό στοιχείο» που συνοδεύει τους ισχυρισμούς τους ότι παραβιάστηκε ο Νομικός Κώδικας κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων. Αυτό το βίντεο ανακτήθηκε από την βιντεοσκόπηση της καταμέτρησης που χρονολογείται στις 26 Απριλίου , στο Δήμο Αργυροκάστρου. Το βίντεο είναι απόσπασμα από την επίσημη βιντεοκασέτα που διατηρείται στα αρχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Εκτός από τη δημοσίευση του βίντεο, το Κίνημα Αυτοπροσδιορισμού σημειώνει ότι ο καταμετρητής κάνει σημάδια στο ψηφοδέλτιο, ενώ οι άλλοι τρεις καταμετρητές δεν αντιδρούν.
«Σε αυτές τις βιντεοσκοπήσεις, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα την άσκηση εγκληματικής πράξης, από έναν καταμετρητή που βάζει σημάδια στο ψηφοδέλτιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μέτρησης, με την σιωπηλή αποδοχή των άλλων καταμετρητών, που προφανώς συνεργάζονται μεταξύ τους », έγραψε το Κίνημα Αυτοπροσδιορισμού, στην Αλβανία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Αυτοπροσδιορισμού στην Αλβανία, ο εν λόγω καταμετρητής, αμέσως μετά τη διαδικασία καταμέτρησης, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Αργυρόκαστρο, τον Υπουργό Εσωτερικών, Blendi Çuçi.
Νωρίτερα, το Κίνημα Αυτοδιάθεσης προέβαλε κατηγορίες σχετικά με παράνομες πράξεις που διαπράχθηκαν από τις επιτροπές των σταθμών καταμέτρησης κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων. Αυτά τα αδικήματα σύμφωνα με το Κίνημα Αυτοδιάθεσης, περιλαμβάνουν το να μην επιτρέπεται στους ανεξάρτητους παρατηρητές να εισέρχονται σε σταθμούς καταμέτρησης, να πιέζουν τα άτομα να μην τεκμηριώσουν εκλογικά εγκλήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μέτρησης, οι επιτροπές μέτρησης να αγνοούν τα αιτήματα των τριών ανεξάρτητων υποψηφίων, κατά τη διαδικασία μέτρησης κ.λπ.

Να σημειώσουμε πως το Κίνημα Αυτοδιάθεσης (VV), είναι το κόμμα που κέρδισε τις τελευταίες εκλογές στο Κόσοβο και συμμετείχε με τρεις ανεξάρτητους υποψηφίους στις εκλογές της 25ης Απριλίου στην Αλβανίας. Ένας εκ των τριών ήταν στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου.
Επίσης, σε κάθε τραπέζι μέτρησης των ψήφων υπήρχαν καταμετρητές της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης. Οπότε, αν γινόταν κάτι παράνομο, γινόταν με την ανοχή των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Χωρίς να γνωρίζουμε τι έγινε, μπορούμε να πούμε πως συνήθως σε καταμέτρηση ψήφων, όταν υπάρχει ανοχή των μελών της εφορευτικής επιτροπής, μπαίνουν (επιπλέον) σταυροί σε υποψηφίους.
Για παράδειγμα, θα μπορούσε ο συγκεκριμένος καταμετρητής να έβαζε σε ψηφοδέλτια του ΣΚ, που δεν είχαν σταυρό σε υποψήφιο, σταυρό στον υποψήφιο που ήθελε. Σε αυτόν που μίλησε στο τηλέφωνο ας πούμε..

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια