Οι εκλογές επιβεβαίωσαν το διασπαστικό και αντεθνικό έργο της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Οι εκλογές της 25ης Απριλίου επιβεβαίωσαν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο το διασπαστικό και αντεθνικό έργο της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δίνοντας έτσι οριστικό τέλος στην δημαγωγική της εθνική ρητορική.

Τα στοιχεία είναι πολύ τρανταχτά.

ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα πήρε δύο φορές περισσότερους ψήφους από τη Συμμαχία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ με το Δ. Κόμμα. Παράλογο και όμως αληθινό.

ΠΑΡΑΛΟΓΟ διότι η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επί 20 χρόνια τώρα, εστίασε όλη της την «εθνική» πολιτική για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, στην ελληνικότητα της Χιμάρας και τους διωγμούς που δέχεται από τα Τίρανα, λόγω της ταυτότητάς της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε «στον αγώνα» αυτόν επί κυβέρνησης Ράμα. (Επειδή το ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν στην αντιπολίτευση). Ειδικά για το περιουσιακό, μετά το 2015-19, η ΟΜΟΝΟΙΑ στη Χιμάρα ξεσήκωσε όλη την Αθήνα, η Αθήνα την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τη σειρά και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Αποδείχτηκε ότι πρόκειται απλώς για προπαγανδιστικό θόρυβο, διότι η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ δεν ανέλαβαν καμιά ουσιαστική νομική προσπάθεια για να εμποδιστεί το έργο εθνικής μας αλλοίωσης από την κυβέρνηση Ράμα. (Μάλιστα και οι συναντήσεις με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατέληγαν σε πολύ φιλικό κλίμα!!) Ωστόσο, είναι γνωστό ότι όλο το νομικό πλαίσιο που οδήγησε στην περιουσιακή αποκλήρωση των Ελλήνων στη Χιμάρα, είναι αντισυνταγματικό και παραβιάζει ωμά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιουσία και τη ζωή. Η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ δεν έκαναν κιχ , ούτε μάλιστα για το νόμο 20/2020 που βάζει ταφόπετρα στο περιουσιακό όχι μόνο στη Χιμάρα αλλά και σ΄όλη την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Να θυμίσουμε ότι για το νόμο αυτό έχει βάλει το χεράκι του μερίδα του ελληνικού Λόμπι στις ΗΠΑ. Ο Ράμα στο τελευταίο ταξίδι εκεί δεν είδε το Σόρος, αλλά τον ηγέτη του ελληνικού αυτού Λόμπι. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα αποτελεί επίσης το μαξιλάρι στήριξης στο Λόμπι αυτό και αντίστροφα. Να θυμίσουμε εντούτοις, ότι η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ηγήθηκε κατά το 2017-2018, στις αυθαίρετες κατεδαφίσεις της κυβέρνησης Ράμα για την πολεοδομική ανάπλαση στην Παλιά Χιμάρα. Και ο θόρυβός των αντιδράσεων έκανε το γύρο του κόσμου. Σε λίγους όμως μήνες η ίδια ηγεσία άσκησε βία κατά συμπατριωτών στη Χιμάρα, γιατί δεν ήθελαν να υπογράψουν την εφαρμογή του ίδιου σχεδόν σχεδίου ανάπλασης στην Παλιά Χιμάρα. Το σχέδιο αυτό καταβρόχθιζε ξανά περιουσίες Χιμαριωτών. Τι είχε γίνει για την στροφή αυτή 180 μοιρών;!!! Αμέσως μετά κεφαλή της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ άρχισε μια τεράστια ιδιωτική επενδυτική δραστηριότητα, χωρίς κανένα κρατικό εμπόδιο, όταν η καταγγελία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι γνωστή. Ότι οι Έλληνες στη Χιμάρα προσκρούουν σε εμπόδια Γολγοθά σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία!

Να λοιπόν η εξήγηση για την παράλογη συμπεριφορά στην ψήφο των Ελλήνων στη Χιμάρα. Από την μία η ψήφος διαμαρτυρίας των Χιμαριωτών κατά της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ- ΚΕΑΔ και από την άλλη, το κλειστό μάτι της ηγεσίας αυτής προς το Ράμα (εφόσον οι ψήφοι που έλεγχαν πήγαιναν για λογαριασμό του Δ. Κόμματος!!)

Το ίδιο σενάριο διάσπασης και αντεθνικής συμπεριφοράς από την ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΗ. Ήταν γνωστό και επιβεβαιώθηκε ότι ο υποψήφιος του MEGA Νίκος Κούρης στο ψηφοδέλτιο του Σ. Κόμματος είχε τις μεγαλύτερες δυνατότητες εκλογής.

Το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ, προώθησαν στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος έναν πρώην έπαρχο, αλλά σε θέση χωρίς καμιά δυνατότητα εκλογής. Πέραν αυτού, η επιλογή του προσώπου υποψηφίου, αποδεικνύει την ισχύ στην ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ των ενοχών από τα παλιά και το περιβάλλον στο οποίο στηρίζεται.

Ο υποψήφιος αυτός λοιπόν, στο όνομα του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ («του Ελληνισμού!!!») αφαίρεσε από τον Έλληνα υποψήφιο σε εκλόγιμη θέση περίπου 900 ψήφους, ψήφοι οι οποίοι πήγαν στην ουσία προς ενίσχυση υποψηφιοτήτων στο Δ. Κόμμα με την γνωστή αντιπάθεια και συμπεριφορά κατά των Ελλήνων.!!!

Όπως είναι γνωστό, από τις εκλογές του 2017 η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ δεν μπορεί να κατηγορήσει για προδοσία άλλους Έλληνες επειδή εντάσσονται στα ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων, εφόσον και ο αρχηγός τους, ο Βαγγέλης Ντούλες είναι πλέον το ίδιο προδότης!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ για την ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ. Η διαφορά εδώ έγκειται στο γεγονός ότι η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ σε συνεργασία με Έλληνες παράγοντες στο Σ. Κόμμα κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους. Να αποκλείσουν τον Έλληνα υποψήφιο να εκλεγεί βουλευτής, προτιμώντας έναν Αλβανό, ας είναι πολιτικά και ιδεολογικά αντίπαλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σημασία γι΄αυτούς είχε να μη εκλεγεί ο Έλληνας !!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ προώθησε Έλληνα υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του Δ. Κόμματος, αλλά σε σίγουρη μη εκλόγιμη θέση. Τον στήριξε με το παραπάνω για να αποσπάσει περίπου 600 ψήφους από τον Έλληνα υποψήφιο σε σίγουρη εκλόγιμη θέση.

Στο σενάριο αυτό η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ είχαν τη συνεργασία του δημάρχου Δρόπολης και Πωγωνίου και δύο άλλων ελληνικής καταγωγής υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο του Σ. Κόμματος, αλλά ως εντελώς αναπληρωματικοί. Δλδ πέρα από τον αριθμό των τεσσάρων εδρών στην περιφέρεια Αργυροκάστρου. Εκείνοι ήρθαν πρώτοι στη Δρόπολη εφόσον πήραν 1600 ψήφους Ελλήνων!

Τον Έλληνα υποψήφιο που αποκλείστηκε στήριξαν στο Δήμο Δρόπολης μόλις 600 Έλληνες, ενώ τον στήριξαν άλλοι σχεδόν 500 Αλβανοί ψηφοφόροι στην περιφέρεια Αργυροκάστρου. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο Έλληνας υποψήφιος θα είχε και τις 2.200 ψήφους Ελλήνων, στο Δήμο Δρόπολης θα διεκδικούσε άμεσα την έδρα! Αλλά και εδώ κυριάρχησε το προσωπικό συμφέρον, η «ιδεολογία» και το αδελφικό μίσος και αδελφοκτονία!

Για να αποσπαστούν από τους Έλληνες οι ψήφοι αυτοί, εναντίον ενός Έλληνα υποψηφίου ανεξαρτήτως κόμματος, ασκήθηκε βία, απειλές, δωροδοκίες. Γενικώς προσβολή της ανθρώπινης και εθνικής αξιοπρέπειας…! Αυτό αποτελεί την άλλη πικρή διάσταση. Την αντιμετώπιση των Ελλήνων ως πολίτες δεύτερης και τρίτης μοίρας. Εκμεταλλεύεσαι την ανάγκη για να ζήσει επειδή δεν έχει άλλο εισόδημα, τον αναγκάζεις να κλείσει την ιδιωτική δραστηριότητα, ή να φύγει στο εξωτερικό επειδή φοβάται την αντεκδίκηση της αρχής, διογκώνεις τη διοίκηση προσλαμβάνοντας άτομα μόνο για την ψήφο και φτωχαίνοντας τον δημόσιο προϋπολογισμό του Δήμου! Συμπεριφορά που θυμίζει τον παλιό αγά υπό σύγχρονους όρους. Και τη ειρωνεία! Την επόμενη αφού ξεφτίλισες μέχρι το μεδούλι τους συμπατριώτες βγαίνεις και τους χαιρετίζεις και τους εύχεσαι για το Πάσχα, αποκαλώντας τους «αξιοσέβαστους»!!

Παναγιώτης Μπάρκας
4 Μάϊου 2021
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας

Σχόλια