Επιστολή του Δημάρχου Δρόπολης στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Επιστολή Διαμαρτυρίας για την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Κακαβιά.

Γεωργουτσάτες 31 / 05 /2021

Προς:
1. Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κ. Κυριακό Μητσοτάκη
2. Την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου
3. Τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Κ. Νίκο Χαρδαλιά
4. Την Πρέσβειρα της Ελλάδος στα Τίρανα, Κα. Σοφία Φιλιππίδου

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
κα. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
κ. Υφυπουργέ Πολιτικής Προστασίας,
Αξιότιμη Κυρία Πρέσβειρα,

Επιτρέψτε μου εξ΄ ονόματος του κάθε Έλληνα πολίτη του Δήμου Δρόπολης, να σας διαβιβάσουμε τις ανησυχίες μας για την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Κακαβιά, με αποτέλεσμα άρρωστοι πολίτες που έχουν δικαίωμα να μπουν στην Ελλάδα, να μην μπορούν να μεταβούν στην Ελλάδα για θέματα υγείας, λόγω του πλαφόν του επιτρεπόμενου ορίου των 400 ατόμων.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες της Ελληνικής Μειονότητας περιθωριοποιούνται και κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, να μην μπορούν να μεταβούν στους ιατρούς στα Ιωάννινα, σε απόσταση αναπνοής από την μόνιμη κατοικία τους, ώστε να λάβουν την σωστή ιατρική περίθαλψη. Το όριο των 400 ατόμων που έχει δικαίωμα να περνά ημερησίως στα σύνορα, αποτελεί μεγάλο εμπόδιο, αφού ο αριθμός συμπληρώνεται πολύ γρήγορα λόγω των εποχιακών εργατών που πηγαίνουν στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι η Ελληνική πολιτεία με την παράταση των μέτρων θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους υπερήλικες συμπατριώτες μας και δημιουργεί έντονη ανησυχία και καθημερινές δυσκολίες στον νεανικό πληθυσμό του Δήμου που η επαγγελματική τους δραστηριότητα συνδέεται στενά με την Ελλάδα, γεγονός που οδηγεί σε σταδιακή εγκατάλειψη του τόπου μας μακροχρόνια.

Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση σας ώστε να βοηθηθούν με ουσιαστικό τρόπο οι άνθρωποι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να αρθούν τα μέτρα αυτά για τους Έλληνες πολίτες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι εμείς ως Δήμος πιστεύουμε στην αρχή της ισότητας, των ίσων δικαιωμάτων και ίσης μεταχείρισης των Ελλήνων πολιτών. Ελπίζουμε να μην χρειάζεται κάθε φόρα να προτάσσουμε την Ελληνικότητα μας προκειμένου να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Όλη αυτή η διαδικασία μας κατατάσσει δυστυχώς σε πολίτες Δευτέρας κατηγορίας.

Ελπίζουμε να σας βρούμε αρωγό στην προσπάθεια μας αυτή ώστε να βρισκόμαστε κοντά στους πολίτες μας με κάθε τρόπο.

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα!
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος,
Δημήτρης Τόλης

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια