Ακόμη μια παράταση των μέτρων στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται ήδη σε ισχύ για τα άτομα που εισέρχονται από την Αλβανία στην Ελλάδα, παρατείνονται ως έχουν, μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε παραμένουν κλειστά τα τελωνεία στο Μαυρομάτι και την Μέρτζανη, ενώ, επιτρέπεται η είσοδο από το τελωνείο της Κακαβιάς, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις.
  1. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr , με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.
  2. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα, οφείλουν: α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.
  3. Σε ισχύ παραμένει το πλαφόν ατόμων που τους επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 400 άτομα την ημέρα, ενώ, το ωράριο λειτουργίας διατηρείται μειωμένο, από τις επτά το πρωί ως τις επτά το απόγευμα.
Διαβάστε ακόμη:




Σχόλια