Συναντήσεις Δένδια & Παναγιωτόπουλου με την Πρέσβη της Αλβανίας

Διαδοχικές συναντήσεις είχε η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα, Λουέλα Χαϊταράγκα, με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιώτόπουλο.

Η συνάντηση με τον κυριο Δένδια πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη. Σύμφωνα με ενημέρωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις & συνεργασία, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Αλβανικής Πρεσβείας η συνάντηση, η δεύτερη μέσα σε λίγες εβδομάδες εστίασε στις διμερείς σχέσεις, κοινή καταπολέμηση του Covid-19, σταδιακό άνοιγμα των συνόρων, καθώς και άνοιγμα διαδικασιών οικογενειακών επανενώσεων.

Η συνάντηση με τον κύριο Παναγιωτόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, εθιμοτυπική συνάντηση, με την Πρέσβη της Αλβανίας  Λουέλα Χαϊταράγκα (Luela Hajdaraga), με την οποία συζήτησαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας, καθώς επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά τις συνομιλίες εκφράστηκε η επιθυμία ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Υπογραμμίστηκε, επίσης, η σημασία υλοποίησης της Συμφωνίας των Κοιμητηρίων για τους Έλληνες πεσόντες κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο 1940-1941.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αλβανικής Πρεσβείας, η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα, Η Luela Hajdaraga, συνοδευόμενη από τον Συνταγματάρχη Roland Berzani, συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόοδο της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της προοπτικής της στο μέλλον, στις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια