Αποστολή γιατρών στα χωριά του Δήμου Φοινικαίων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία η πρώτη ιατρική αποστολή στα χωριά του Δήμου Φοινικαίων με ιατρούς από νοσοκομεία Ελλάδος και Αλβανίας. Συγκεκριμένα στις 21 Μαϊου το κλιμάκιο εγκαταστάθηκε στο ιατρικό κέντρο της Λιβαδειάς όπου εξετάστηκαν αρκετοί κάτοικοι της Λιβαδειάς και των περιχώρων. Την επόμενη ημέρα το κλιμάκιο των ιατρών, συνοδευόμενο από τον Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου κύριο Δημήτριο Σαχαρίδη, το ιατρό και βουλευτή Νίκο Κούρη και το Δήμαρχο Φοινικαίων συνέχισε το έργο του στα ορεινά χωριά Καρρόκι, Σμίνετση και Γριάσδανη.

Οι κάτοικοι αυτών των χωριών που για πρώτη φορά τους παρέχεται τέτοια άμεση και δωρεάν εξυπηρέτηση για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, εξέφρασαν στον πρόξενο, στο βουλευτή και στο δήμαρχο την ευγνωμοσύνη τους προς την ελληνική πρεσβεία που σκέφτηκε και πραγματοποίησε αυτή την αποστολή. Τόνισαν ότι μια τέτοια ενέργεια ήταν απαραίτητη για τους εναπομείναντες στην περιοχή μας, όσο απαραίτητη είναι και η επαναλειτουργία των τελωνιακών διαβάσεων Μαυροματίου και Πόβλας προκειμένου, πέρα από την εξέταση, οι ασθενείς αυτών των περιοχών, που είναι και Έλληνες πολίτες χρειάζονται τακτική ιατροφαρμακευτική εξυπηρέτηση που ούτως ή άλλως καλύτερα γίνεται στο Φιλιάτι, ή στα Ιωάννινα. Ο αποκλεισμός λόγω του κορωναϊού έβλαψε σοβαρά αυτή την περιοχή γι’ αυτό ζητείται επίμονα η διάνοιξη των παραπάνω διαβάσεων.

Η ομάδα των γιατρών, αποτελούμενη από τον παθολόγο Δημήτρη Γκίκα με καταγωγή από τη Λιβαδειά, τον ορθοπεδικό Γιάννη Κώστα από τη Χιμάρα και την Δοκ. Επιστημών ρευματολόγος Εργκέτα Κτόνα από τα Τίρανα, συγκινημένοι από την υποδοχή του κόσμου δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν την αποστολή τους και απεύθυναν κάλεσμα και σε άλλους συναδέλφους ιατρούς με καταγωγή από τον τόπο μας που διαπρέπουν σε νοσοκομεία των δύο χωρών να ενωθούν σ’ αυτή την προσπάθεια που εμψυχώνει τους ανθρώπους μας να παραμείνουν στον τόπο τους.

Ο Δήμαρχος κ. Κίτσος και ο βουλευτής κύριος Κούρης από τη μεριά τους δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των ιατρείων στα κέντρα και τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας ιατρικής εξυπηρέτησης στα χωριά.







Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια